Sorø Klosterkirke 
Akademigrunden 4
4180 Sorø
Tlf. 57 82 10 12

Sorø Klosterkirkes kirkekontor
Munkevænget 22
4180 Sorø
Tlf. 57 83 26 20

Sorø Klosterkirke på Facebook 

Den store gudstjeneste
I den ofte hektiske og hurtige moderne livsstil kan man finde ro, skønhed og storhed i Sorø Klosterkirke. Hver søndag siden den første påskemorgen samles kristne for at synge, lytte til troens ord og lade sig inspirere. Der er højmesse i Sorø Klosterkirke hver søndag kl. 10.00. Læs mere her.

Historiens vingesus
Sorø Klosterkirke er navnet på en gravkirke for Hvideslægten. Kirken blev bygget af cisterciensermunkene i 1161. Det var biskop Absalon, der indkaldte munkene fra Esrum Kloster, da han mente, at der var brug for en gravkirke til slægten.

Da biskop Absalon døde i 1201, stor klosterkirken færdig. Absalon blev begravet foran højalteret, og mange af Hviderne har gravplads i kirken. Sorø Klosterkirke har også en konge (Christoffer II) og en dronning (Eufemia) begravet, samt deres søn, kong Valdemar Atterdag.

Det bedste orgel
Sorø Klosterkirkes orgel siges at være blandt landets bedste, og det betjenes af den erfarne organist Merethe Lammert Køhl Hansen. Det fornemmer man ved dåb, konfirmationer, vielser og bisættelser og ved søndagens højmesse. Men også ved en lang række koncerter, som kirken året rundt danner pragtfulde rammer omkring. Ikke mindst Sorø Internationale Musikfestival, som er en klassisk koncertrække, der tiltrækker dygtige musikere fra både ind- og udland, og som ligeledes lokker publikum til Sorø langvejs fra.

Populær sommerhøjskole
Sorø Klosterkirke har et tæt forhold til Sorø Akademi, og sammen tilbyder de bl.a. en rasende eftertragtet sommerhøjskole over tre dage i juni/juli. Man skal være hurtig ved tasterne, hvis man vil sikre sig en stol på sommerhøjskolen, hvor rundt regnet halvdelen af pladserne er reserveret til soranere. Sommerhøjskolen med sognepræst Kristian Østergaard som skoleleder har gennem tiden budt på kendte danske foredragsholdere som Michael Jalving, Lilian Munk Rösing, Lykke Friis, Bent Falbert, Poul Joachim Stender, Morten Messerschmidt, Kathrine Lilleør og Kasper Støvring.

Studiekreds og foredrag
I gåafstand fra kirken finder du kirkekontoret, i Sorø Sognegård på Munkevænget, som også danner rammer om foredrag, debat og studiekredse. Sognepræst Kristian Østergaard gennemgår sammen med holdet litterære klassikere, ofte aktualiseret af eksempelvis en filmatisering, og du er også velkommen!