Socialistisk Folkeparti, Sorø
Dorte Nielsen
Sønderskovsvej 17
4180 Sorø
2982 2027
soroeslot@stofanet.dk

SF – Socialistisk Folkeparti – er et venstreorienteret parti, som er opbygget omkring folkesocialisme. Partiet er i nyere tid kendt for at have en stor interesse i grøn energi, ligestilling og menneskerettigheder.

SF’s mærkesager
SF er et pro-EU parti. Partiet ser gerne, at vi udvikler et politisk samarbejde med de andre europæiske lande, som kan lede til bæredygtig vækst og en højere beskæftigelse. SF ser gerne, at EU-landene går sammen om at bekæmpe fattigdom og international kriminalitet, og at landende gør noget drastisk for at få styr på det de kalder klimatruslen.

Ligestilling har længe været en mærkesag for SF. Partiet ønsker et samfund, hvor ens muligheder ikke bliver defineret af ens køn; et samfund hvor kvinder og mænd frit kan passe deres børn i hjemmet eller gå efter karrieren, alt efter hvad de har lyst til. SF vil gerne have øremærket barsel til mænd og selvstændige, sidstnævnte for at det skal blive nemmere for kvinder at være iværksættere.

SF ønsker at alle skal have lov til at dyrke deres religion, så længe det sker i respekt for samfundet og deres medborgere. ”Ingen norm, tradition, kultur eller religion bør tvinge mennesker mod deres vilje”, som SF skriver på deres hjemmeside.

SF