Sorø Vinklub blev dannet i Favørbutikken i Sorø centrum. Det blev et tilløbsstykke og i løbet af kort tid nåede klubben op på mere 100 medlemmer og måtte have lange ventelister. Der har været mange spændende smagninger siden og i skrivende stund har klubben ca. 30 medlemmer, som alle har det til fælles at de elsker et godt glas vin.

Det er ikke én af disse vinklubber, hvor man stritter med lillefingeren og har fine fornemmelser. Det handler heller ikke om, at man er specielt vinkyndig eller skal have særlige kompetencer for at deltage. De spytter sjældent ud! – og kører ikke bil hjem. Det er kort og godt et spørgsmål om interesse og hyggeligt samvær med andre med samme passion.

Et typisk vinarrangement foregår således: Man mødes ved 19-tiden til smagning af 6-10 vine samt en let anretning, der passer til vinen. Er det for eksempel spansk vin, kunne det være en tapas-anretning. Til arrangementet vil der være en foredragsholder, som regel fra et vinhus/vinfirma, der leverer vinen til smagningen. Der udleveres et skema, som man kan udfylde – har man lyst. Skemaet beskriver de forskellige sanseoplevelser, der forekommer – smag, duft, farve mv. Skemaet er til eget brug og mest for senere at kunne huske fordele og ulemper ved vinen. Efter smagningen er der mulighed for at bestille og købe vinen.

Og så er det ikke specielt dyrt. Det koster 150 kr. pr. år at være medlem. Der afholdes ca. 4 arrangementer årligt – de fleste koster omkring 200-300 kr. og beløbet dækker mad, foredrag og smagning. Udover kontingentet er det naturligvis ganske frivilligt, om man kan eller har lyst til at deltage i arrangementerne og man betaler naturligvis kun for de smagninger, man tilmelder sig til.

Man kan læse mere om vores vinklub på Facebook eller sende en mail til Bettina Gubi, PR ansvarlig på soroe_vinklub@hotmail.com

vinklub