latterkonge2Latterkongen 
Vedde byvej 14
4295 Stenlille
Tlf. 23 25 33 93
freddie@latterkongen.dk

Følg Latterkongen på Facebook 

Lær at grine
Latter har mange gavnlige virkninger på mennesket både psykisk og fysisk. Latter er med til at gøre os åbne overfor andre mennesker, som vi måske aldrig har mødt før. Latter er også med til at reducere stress, smerter og træthed samt give et bedre blodomløb.

Derfor har Latterkongen, Freddie Just Sunde, udviklet en virksomhed, som centrerer sig omkring det at lære at grine. Latterkongen kan bestilles til fødselsdage, bryllupper, konfirmationer, firmafester eller andre festlige begivenheder.

latterkongenGrin – også når det ikke er for sjov
En latterevent er et festligt indslag som giver dagen et løft og samtidig ryster mennesker sammen. En latterevent kan indeholde helt op til 200 øvelser. Der startes med de nemme øvelser som efterhånden bygges ud og indeholder mere og mere latter. Til at begynde med vil latteren være falsk, men den udvikler sig hurtigt til ægte latter, idet det er morsomt at grine falsk. Det interessante er, at kroppen ikke kan mærke om latteren er falsk eller ægte: Uanset hvad du griner af, har latteren den samme effekt på kroppen.

Det er vigtigt for Latterkongen at kunne improvisere efter, hvordan gruppen tager imod øvelserne. Der kan ikke lægges et program for et styret forløb, da der skal være plads til spontanitet. Men én ting ligger fast: Den sidste øvelse er altid fri latter.

En latterevent kan foregå både indendørs og udendørs, og den kan tilrettelægges til alt fra 3 til 300 deltagere.

latterkonge3Latterens oprindelse
Latterbevægelsen blev startet i 1995 af den indiske læge Mandan Kataria, og siden har den bredt sig til resten af verden. Mandan Kataria – også kendt som The Guru of Giggling – begyndte latterbevægelsen med at samle folk i parker, hvor han fortalte dem vittigheder og sjove historier for at få dem til at grine.

På et tidspunkt løb han tør for grinagtigheder og måtte finde en anden måde at få mennesker til at le på. Han ønskede nemlig at fortsætte med at skabe latter, da han havde set den positive virkning latter har på mennesker. Han udviklede derfor latteryoga for at få folk til at le. Mandan Kataria stoppede herefter sin karriere som læge for at åbne latterklubber forskellige steder i verden.

En latterkonge blev født
Hos Freddie Just Sunde opstod den faglige interesse for latter første gang han besøgte en latterklub. Han indså, at latter i både små og store mængder er så befriende, at man næsten føler til sig høj, fordi man bliver så glad, lettet og veltilpas. Freddie valgte derfor at uddanne sig til latterinstruktør på latterinstituttet i København.

I dag arbejder Latterkongen i Sorø på fuld tid for, at andre mennesker, på egen krop, mærker den gavnlige virkning af latter.