Jørgen

Chokoman.dk
v/Jørgen Gornitzka
Rustkammervej 81
4180 Sorø
Tlf. 21 64 32 57
chokoman@chokoman.dk

Følg Chokoman.dk på Facebook 

Ren chokoladeglæde
Nyder du at sætter tænderne i en lækker fyldt chokolade og smage de forskellige nuancer? Så deler du Jørgen Gornitzkas glæde for chokolade. Jørgen har siden ungdomsårene været lidenskabelig chokolade-mager, eller som han kalder sig selv: Chokoman. Hvor nogle blot bliver ved nydelsen af chokolade, startede Jørgen i 2009 chokoman.dk, så han kan dele ud af sin glæde ved chokolade. Hans viden om fremstilling af chokolade stammer fra de fineste chocolatierskoler i Europa, bl.a. den berømte Valrhona skole i Frankrig.

Velsmagende kurser
Chokoman tilbyder i dag mange forskellige kurser – både for private og virksomheder – hvor det centrale omdrejningspunkt er chokoladen. Du kan f.eks. prøve chokoladesmagning eller fremstilling af fyldte chokolader. Chocolatieren i Sorø tilbyder også kursus i fremstilling af flødeboller.

chokomanChokoman afholder ofte polterabender, for som Jørgen siger: ”Der er rigtig mange piger, der er pjattede med chokolade, og det ved deres veninder selvfølgelig godt. Så når de sender dem ind i ægteskabets hymner, skal det være med en god smag i munden.”

Indholdet på kurset planlægges i samarbejde med dig, så I netop får det ud af det, I ønsker. Kurserne er uhøjtidelige og muntre, og deltagerne kommer ofte hjem med forklaringen på, hvorfor chokolade er så sundt. ”Mørk kvalitetschokolade har mange gavnlige virkninger. Undersøgelser tyder på, at det forebygger både kræft og hjerte-kar sygdomme, og det har en opkvikkende virkning som kaffe og te. Den faste del af kakaosmørret giver oven i købet kvinder fastere bryster. Til gengæld virker det ikke på balder – så træerne vokser altså ikke ind i himlen”, siger Jørgen med et smil.

Sorøs sødeste fabrik
Efter i mange år at have eksperimenteret med chokoladefremstilling i familiens køkken, åbnede Jørgen i 2010 den kun 20 kvm. store fabrik i Sorø. Her fik han plads til produktionsborde, vask og kølerum. Her skulle der produceres chokolade til salg, suppleret med enkelte kurser. Der blev dog hurtigt så stor efterspørgsel på kurserne, at den løbende produktion blev lukket ned, og kun genopstår ved særlige lejligheder såsom SmagISorø eller på specialbestillinger, når der er tid.

Forhåbentlig kan der engang i fremtiden skabes rammerne for både produktion og kurser.

chokoman3Webshop med alt til egen produktion
Målet for Chokomans chokoladekurser er, at alle efterfølgende selv kan lave fyldt chokolade derhjemme, og derfor får man en opskriftsbog med hjem efter et kursus. Men det kræver naturligvis også gode redskaber og råvarer. Chokoman har samlet sine egne favoritter i webshoppen, så du har mulighed for at fortsætte, hvad du har lært på kursus, hjemme hos dig selv. På hjemmesiden kan du også finde opskrifter til inspiration, ligesom du på YouTube kan finde videoer med Chokoman, hvor du hjælpes til f.eks. temperering af chokoladen, så den får en fin blank overflade.

Spis Sorø
Som en af Sorøs leverandører af kvalitetsfødevarer er Jørgen Gornitzka naturligvis medlem af netværket Spis Sorø, der også omfatter lokale kokke, gårdbutikker, biavlere m.fl. Spis Sorø samles om det dogme, at fødevarerne så vidt muligt skal være fremstillet lokalt. Her falder Chokoman dog en anelse uden for skiven, da hans råvarer typisk er importeret fra Frankrig. Men fyldet i chokoladen kan sagtens være fundet i Sorøs skove på ægte jæger- og samlervis; havtorn, brombær og diverse urter.