Michael Aagaard

Chef Aagaard
v/ Michael Aagaard

Blog: http://chefaagaard.com/
Facebook: https://www.facebook.com/chefaagaard
Instagram: https://www.instagram.com/chefaagaard/

Madglad
Søger du inspiration til køkkenet, ideer til sunde og smagfulde retter eller lidt lækkert til den søde tand, er internettet en guldgrube. En lang række dygtige madskribenter i både ind- og udland deler gavmildt ud af deres viden via blog-mediet. Også Sorø har sin helt egen indflydelsesrige madblogger, og du kender måske allerede Chefaagaard fra de opskrifter, som Dit Sorø en gang imellem får lov at udgive. Bag Chefaagaard står Michael Aagaard, 49 år gammel, gift med Laila og far til fire.

“Jeg er opvokset i Aalborg hos min mad- og vinglade mor, far og søster, hvor måltidet altid var i centrum.
Jeg er født madglad, har fået fortalt at jeg lige fra spæd var jeg meget glad når der var mad på bordet, og da jeg blev lidt ældre var noget af det bedste at sidde på bordkanten i min Farmors køkken (hun kaldte altid mig for den lille køkkenskriver) og se hende lave dejligt mad helt fra bunden”, fortæller Michael Aagaard. Michaels farfar gjorde i øvrigt sit vigtige bidrag til madglæden, idet han som jæger sørgede for der altid var frisk vildt i køkkenet.

Bocuse og boycot af forklæder
Sammen med nogle legekammerater lavede Michael som dreng en lille madklub, hvor hvert medlem fik en dag, hvor de skulle være kreative i køkkenet og imponere de andre.

“Biblioteket var også et af mine favoritsteder, især kogebogsafdelingen, hvor jeg brugte en del tid på at leve mig ind i alle de spændende kogebøger. Der var specielt nogle bøger jeg var stor fan af, blandt andet La Cuisine du Marche af den berømte kok Paul Bocuse”, fortæller Michael Aagaard.

“Det blev stort, da vi fik hjemkundskab, og vi kunne komme i skolekøkkenet og selv stå med råvarerne i hænderne – jeg fik dog kun den næsthøjeste karakter da jeg nægtede, at have skolens grimme storblomstrede forklæder på”, tilføjer Michael.

Som en fisk i vandet
Siden kom Michael Aagaard i erhvervspraktik hos Jens Gorm Hansen på Restaurant Faklen i Jomfru Ane Gade i Aalborg. “Jeg elskede miljøet i køkkenet, kogte fonder, piskede bearnaise, stegte kød og lærte en masse om gode råvarer… jeg svømmede som en fisk i vandet”, fortæller Michael Aagaard.

“I 1985 kom jeg i kokkelære hos Den Kongelige Skydebane Sølyst i Klampenborg, nok et af de bedste læresteder i Danmark på det tidspunkt. Under kyndig vejledning af den meget dygtige køkkenchef Villy Nielsen lavede vi gastronomi på højere plan med råvarer som dansk hummer, morkler, friske trøfler, beluga caviar, kalvemørbrad og de allerførste nye danske kartofler på størrelse med ærter… bregneskud og en helt masse skønne råvarer… Konditorchefen Bent Mejer tog mig med rundt på nogle af de helt gode restauranter i København, vi var bl.a. nede og hilse på i KongHans Kælder. Det var en fantastisk tid, og i 1988 blev jeg udlært.”

Michael Aagaard kan også skrive Sorø Storkro og Støvlet Kathrines Hus på det omfattende cv. Han er på evig jagt efter de gode og spændende råvarer og nye måder at lave mad på og på bloggen ChefAagaard.com fortæller han om sin store passion for den gode og ægte mad, og de mange ting han har lavet som kok de sidste 30 år. Hans ønske er en dag at udgive en kogebog.

Du kan også følge Michael på Instagram og Facebook.