Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Olympiske lege i Sorø

23. juni 2017 08:30 - 11:00

Søren Mølholm. Foto: Sorø Privatskole

Det er nok de færreste, som er klar over det, men de olympiske lege finder sted i Sorø, og det er Sorø Hallen, som lægger baner til. Sorø Privatskole slutter nemlig skoleåret af med en kæmpe omgang olympiske lege på banerne omkring Sorø Hallen sidste skoledag før sommerferien.

Her dyster de omkring 600 elever fra Sorø Privatskole, fordelt i forskellige lande på kryds og tværs af klasser og årgange, i discipliner som sækkevædeløb, sjipning, gummistøvlekast, hulahopringe, æggeløb, musik, mimebattle og ram overliggeren. Hvor sidstnævnte er en af de mere populære. Her skal eleverne ramme fodboldmålets overligger, så en spand fyldt med vand vælter ned over læreren, der sidder afventende nedenunder.

”Det er en dag med store smil og godt samarbejde hos elever og medarbejdere. Ikke kun fordi det er sidste dag før sommerferien, men også fordi det er en rigtig god dag, der indeholder bredt appellerende elementer som sammenhold, faglighed, leg og bevægelse. Det er et helt fantastisk syn, at se alle elever gå gennem Alleen med alverdens landes flag og hvordan de dyster i alle disciplinerne store og små sammen,” udtaler Søren Mølholm, lærer på Sorø Privatskole og medlem af idrætsteamet, som planlægger de olympiske lege.

Afgangseleverne i 9. klasse dimitterer om onsdagen, så det er eleverne i 8. klasse, der som de ældste elever på skolen fungerer som holdledere for hvert af landene. Eleverne i 8. klasse beviser år efter år, at de lever fuldt ud op til titlen som holdledere, da de med stor ansvarsfuldhed, respekt og god holdånd sørger for, at alle er med og føler sig godt tilpas.

Tórður Frímannsson á Brúnni. Foto: Sorø Privatskole

Når de olympiske lege slutter, går eleverne tilbage til skolen, hvor de spiser madpakker sammen, mens pointene bliver talt op. Afslutningen finder sted i skolens amfiteater kl. 11.40, hvor vinderen af OL afsløres, og hvor der tages afsked med hinanden og dette skoleår.

”OL-dagen slutter festligt af i amfiteateret, som mange af skolens andre begivenheder. Her synger vi altid skolesangen, hvor sidste linje skal råbes højt i kor, så det kan høres helt nede i Storgade, vil jeg tro, når eleverne råber for fulde lunger en sidste gang før den lange sommerferie. Man kan ikke forklare det. Stemningen er ganske magisk de sidste 20 min. før eleverne får ferie. Det er også derfor, så mange af forældrene tager del i det, selvom det er midt på dagen,” forklarer Tórður á Brúnni, afdelingsleder for musikskolen, som står for musikken til de olympiske lege.

 

Foto: Sorø Privatskole

Detaljer

Dato:
23. juni 2017
Tidspunkt:
08:30 - 11:00

Sted

Sorø Hallen
Ringstedvej
Sorø, 4180
+ Google Map
Telefon:
57 83 07 25