Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Nyd udsigten fra vandtårnet

22. marts 2017 17:00 - 19:00

I anledning af FNs internationale mærkedag for vand – Vandets Dag – inviterer DN Sorø i samarbejde med Sorø Forsyning til et arrangement ved Pedersborg Vandtårn.

På Vandets Dag den 22. marts 2017 kl. 17.00 – 19.00 vil DN Sorø fortælle om drikkevand og Sorø Forsyning vise op i vandtårnet, hvor man får mulighed for at opleve en smuk udsigt over byen.

På denne dag sættes der over hele verden fokus på vand som ressource, hvilket er sket siden 1992 og DN Sorø og Sorø Forsyning vil gerne være med til at markere dagen.

Vand er en af verdens mest efterspurgte ressourcer, og noget de fleste tager for givet i deres hverdag. I Danmark har vi rent drikkevand af høj kvalitet og vi får, som nogle af de eneste udelukkende grundvand ud af vandhanen. Dette skyldes til dels en rigelig nedbør, samt ideelle jordbundsforhold. Vores grundvand er dyrebare dråber, og muligheden for at drikke grundvand er et stort privilegium vi skal sørge for at bevare til kommende generationer. Kvaliteten af grundvandet kan blive truet af bl.a. sprøjtegifte, og årligt må flere vandboringer lukke pga. fund af pesticidrester

DN Sorø vil gerne være med til at øge bevidstheden om, at vi skal passe på vores grundvand og opfordrer derfor husejere til at droppe sprøjtegifte i haverne. Under arrangementet kan man tilmelde sig DNs kampagne ”Giftfri Have” og få en folder med råd om pasning af den giftfrie have.

Tilmelding til arrangementet er ikke nødvendig. Der er mulighed for parkering på Rustkammervej, hvor man kan gå ad Lervej til vandtårnet – Se efter det opsatte DN logo. Der serveres grovboller og postevand til de fremmødte. Husk praktisk påklædning.

Detaljer

Dato:
22. marts 2017
Tidspunkt:
17:00 - 19:00

Sted

Pedersborg Vandtårn
Rustkammervej
Sorø, 4180 Danmark
+ Google Map