Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Festival skaber fællesskab

19. maj 2017

Begivenhed Navigation

Sorø Privatskole fejrer foråret med åben skole for elever og familier. En lang skoledag for børn og voksne med udstillinger, aktiviteter og fællesspisning på skolen. Den årlige forårsfestival finder sted på Sorø Privatskole fredag den 19. maj.

Festival 2017 på Sorø Privatskole bliver afholdt i forlængelse af skoleårets sidste fordybelsesuge, en uge hvor elevernes normale skema erstattet med et enkelt fag eller emne i en hel skoledag eller flere, hvor eleverne har arbejdet med deres egne og forskellige projekter i klassen eller på årgangen.

Katrine Wagner Lærkesen Holm. Foto: Sorø Privatskole

”Festivalen skal være med til at gøre os til et fællesskab alle sammen også på tværs af klasser og årgange. Jeg synes, festivalen er en måde at være sammen med sine venner om noget fagligt, som også noget lidt anderledes og sjovt,” udtaler Katrine Wagner Holm, der er konstitueret elevrådsformand på Sorø Privatskole.

Festivalen på Sorø Privatskole består af forskellige boder, fremvisninger, værksteder, quizer samt musik og underholdning med rig mulighed for at komme rundt på skolen for at se, høre, røre, dufte og smage.

”Festivalen er også en måde, at vise sine forældre, hvad man har lavet i løbet skoleåret, ugen eller på selve dagen. Vi på 8. årgang skal danse Lanciers. Jeg synes, det er ret fedt. Nu kan jeg generelt godt lide at danse, men alle, lige meget hvor rytmisk sans de har, synes det er sjovt,” supplerer Katrine.

Festivalen på Sorø Privatskole er en vigtigt dag i skoleåret. Skolen forventer at op mod 1.000 folk deltager i festivalen i løbet af dagen. Eleverne starter skoledagen som normalt kl. 8, hvor de i løbet af dagen forbereder sig på at tage imod alle gæsterne. Kl. 14 er der officiel åbning i skolens amfiteater, hvorefter gæsterne løbende ankommer og oplever festivalen. Senere på eftermiddagen, kl. 17, tager de plads ved borde og bænke, eller på græs og tæpper, og spiser sammen indtil festivalen slutter kl. 19.

Det er eleverne på 7. årgang, der står for festivalmenuen, som elever og forældre har kunnet bestille op til festivalen. Overskuddet går til en romantisk tur til København, når de i 8. klasse skal have om romantikken i dansk.

For at binde den lille og den store skolegård på Sorø Privatskole sammen, har skolen fået tilladelse til lukke Frederiksvej for biler i begge retninger kl. 8.00-20.00. Det sker fra fodgængerfeltet på Frederiksvej og hen til Wilstersvej.

Det 13. år med festival på Sorø Privatskole.

Foto: Sorø Privatskole

 

Detaljer

Dato:
19. maj 2017

Sted

Sorø Privatskole
Frederiksvej 8
Sorø, 4180
+ Google Map
Telefon:
57 83 01 88
Hjemmeside:
https://sprs.dk/