Dyrenes Rige 38Dyrenes Rige 
v/ Jannie Bøgebjerg
Holberg Arkaden
4180 Sorø
Tlf. 58 50 32 03
dyrenesrige@hotmail.com

Følg Dyrenes Rige på Facebook 

Åbningstider
Mandag til onsdag 9:30 til 17:30
Torsdag til fredag 9:30 til 18
Lørdag 9 til 14

Dyrenes Rige – rig på dyr og tilbehør
En velassorteret butik med dyreartikler er altid et besøg værd. En tur med børn eller børnebørn i Dyrenes Rige i Holberg Arkaden er en oplevelse i sig selv. Så er det, at man skal stå med begge ben plantet solidt i butikkens gulv og tænke fornuftigt. For ellers kommer man let hjem med både skildpadder, hamstre, hvide mus og måske en kanin.

Dyrenes Rige 39

Da Jannie Bøgebjerg åbnede Dyrenes Rige i Holberg Arkaden den 1. september 2014, var det lidt af en satsning at flytte den forretning, som hun havde haft i Slagelse. Sorø er jo en noget mindre by, og Holberg Arkaden er gennem en årrække blevet affolket rent forretningsmæssigt, så det var et spørgsmål, om kunderne, som er interesseret i artikler til dyr, og som har brug for at have en dyreforretning tæt på, ville finde ind til Dyrenes Rige.

Der viste sig heldigvis, at det var det helt rigtige at gøre for Jannie, og i dag har butikken en stor og fast kundekreds, som kommer fra hele området fra Ringsted i øst til Slagelse i vest. Da Dyrenes Rige i Sorø er den eneste butik i bymidten, som handler med kæledyr, foder og alle slags artikler til dyrene, og da Holberg Arkaden er særdeles godt beliggende i forhold til parkeringsforhold, har det været en fornuftig flytning.

Dyrene skal have det godt
Danskere har aldrig haft så mange kæledyr hjemme, som vi har i vore dage. De allerfleste har heldigvis den indstilling, at når vi har anskaffet os et kæledyr, så skal det have det godt. Hunden, katten, kaninen og skildpadden er naturligvis ikke et stykke legetøj, men et dyr, som skal passes og plejes optimalt.

Dyrenes Rige 35

Det er et motto hos Jannie i Dyrenes Rige, at det bedste slet ikke er for godt til vore kæledyr, og derfor er hun altid klar til at give gode råd omkring anskaffelsen og pasningen af de dyr, som hun sælger. Og sætter en ære i at være realistisk, når hun får besøg af en familie, som ønsker at føje et nyt medlem til familien.

God rådgivning om kæledyr
Rådgivningen om de kæledyr, som familien har talt om eventuelt at anskaffe, er en stor del af det at have en professionel dyrehandel. Selvom Jannie nok ikke har helt den samme tilknytning til dyrene i butikken, som dyrehandler Clausen havde i ”Huset på Christianshavn” fra den gang alle så det samme på tv, kan hun sagtens sætte sig ind i det nære forhold, som Clausen havde til sine dyr. Også selv om det nok var en lille smule overdrevet, når varanen eller papegøjen i serien mistrivedes.

Dyrenes Rige 9

Der var dog meget rigtigt i dyrehandler Clausens belæring af sine medbeboere i huset overfor Rottehullet. Det er eksempelvis ikke alle dyr, som trives i støjfyldte omgivelser. Vore kæledyr kan på samme måde som mennesker føle ubehag og få stress under forhold, der ikke passer til deres natur.

Fornøjelsen ved at have et kæledyr at dele hverdagen med er stor for både børn og voksne, og Jannie ser det som en succes for hende og Dyrenes Rige, hver gang det lykkes at hjælpe en familie til at få det helt rigtige kæledyr med hjem.