Lollipop
Storgade 2
4180 Sorø
Tlf. 57 84 87 89

Åbningstider
Åbent alle dage kl. 10-22

Travlhed på hjørnet
“Hvad siger I, drenge?” Hayssam Abdulghani må afbryde interviewet med Dit Sorø, for der er kunder i butikken. Det er endnu tidligt på dagen, så der er relativt roligt, men når der er frokostpause på Sorø Akademi, myldrer eleverne ud gennem Klosterporten og over vejen, for at få dagens sukkerchok. Og så har Hayssam rasende travlt. Derfor går han talende rundt og forbereder det næste store rykind; slushicemaskinerne bliver fyldt op, hylderne får friske forsyninger, der gøres rent og pænt.

Børnefamilier blander selv
“Mange af mine kunder er akademister, men der er også mange børnefamilier, der henter deres fredags- og lørdagsslik her”, fortæller Hayssam, der tilføjer at turister udgør en stor del af målgruppen, særligt tyskere, hollændere og nordmænd. Når roklubben er vært for regattaen ved Sorø Sø, er der ekstra gang i forretningen. Lige så når Sorø fejrer Grundlovsdag med vælgermøder i Akademihaven, dagen hvor Storgade også fyldes af retro-biler fra hele Sjælland.

Hayssam Abdulghani har 10 års erfaring med slikbutikken på Storgade, som også er kendt som Candy Corner. I december 2016 blev butikken bygget om, og det er planen at navnet Lollipop skal slås fast med et nyt skilt.

Nyheder og klassikere
Butikken på hjørnet har gennemgået mange forandringer. I starten indgik alkohol i sortimentet, men det tiltrak et klientel, som ikke harmonerer med skoleelever og børnefamilier, så Hayssam valgte i stedet at satse på is af alle slags, gammeldaws og ispinde. “Jeg har også prøvet at sælge mælk, men det var ikke så populært”, fortæller Hayssam, der i den grad er opmærksom på nye behov hos de faste kunder. “Jeg har skaffet proteinbarer hjem til dem som træner, og hvis de synes der mangler noget i butikken, skal de bare sige til”, understreger Hayssam, der fører alt fra cappuchino to go til candyfloss i en lille bekvem beholder. “I januar er der en del af mine kunder, som er på slankekur, så det er ofte dér, jeg har tid til at lave om. De glæder sig over forandringerne, når vi når ind i marts.”