Lynge-Broby Idrætsforening fylder 150 år i år. I den anledning har Jette Kildegaard interviewet foreningens tre æresmedlemmer. Her er det æresmedlem Ove Dyhr, der fortæller. 

Når man siger LBI – fodbold, siger man helt automatisk også Ove Dyhr. Selvom Ove aldrig gør noget særligt væsen af sig, så skal man ikke have været ret længe i klubben for at finde ud af, at her er en mand, der har betydet noget ganske særligt for Lynge-Brobys fodboldafdeling, og også den dag i dag er meget værdsat.

Ove Dyhr. Foto. Jette Kildegaard.

Ove kom til verden i Pedersborg, men forældrene købte kort efter en gård i Lynge, hvorfor Oves første skridt blev taget helt lokalt, og snart vendte hans skosnuder i retning af Lynge Idrætsforening.

Oves far var engageret i sport og idræt, og sørgede for, at ikke kun hans egne børn, men også gerne alle andre kom med til både fodbold og håndbold om sommeren, og gymnastik, badminton og bordtennis om vinteren på Topshøj Centralskole.

En holdning til sine medmennesker som Ove har taget med sig, ”det lærte vi ligesom hjemmefra, det der med at sørge for at få alle med”, fortæller Ove, når man spørger ham, hvad det er, der gør, at han altid har været så god til at få alle til at føle sig velkomne i LBI.

I midten af 60erne tog daværende fodboldformand Axel Johansen fat i den unge mand, og spurgte Ove, om ikke det var noget for ham at blive ungdomstræner. Ove sagde ja, og det blev starten på over 50 års foreningsarbejde for Ove kun afbrudt af tvungen soldatertid i flyvevåbnet.

I slutningen af 70erne flyttede Ove til Dianalund, da han fik arbejde på Kolonien Filadelfia som værkstedsassistent, og selvom han forblev i Dianalund arbejdsmæssigt frem til pensionen, og stadig bor i Dianalund, så er fodboldhjertet blevet i Lynge-Broby.

Ove var i årrække fodboldformand, men der er ingen tvivl om, at minderne fra de over 40 år som fodboldtræner og kampene på fodboldbanerne er det, der fylder mest. Ove fortæller med varme i stemmen om diverse ture rundt i Danmark og også til udlandet, om sejre og nederlag, og om pokaler der er hentet hjem til klublokalet.

De mange år i LBI har givet mange og varige venskaber, og hvor man selv den dag i dag over et godt slag kort glemmer alt om en aldersforskel på både ti og 20 år.

Selvom Ove stoppede som fodboldtræner for nogle år siden, er han stadig meget aktiv og synlig i LBI. Ove ved, hvor tingene er, – han sørger for at rydde op, ordne og gøre klar. Og mindst en aften om ugen passer han kiosken, så blandt andet badmintonspillerne kan komme ud og hygge sig efter endt træning.

Kunstgræsbanerne
Når man spørger Ove direkte, hvad det største er, der er sket for fodboldafdelingen i LBI hans tid, så kommer svaret omgående – kunstgræsbanerne.

For selvom Ove selv har ydet en kæmpe indsats igennem alle hans år i Lynge-Broby, så fremhæver han glad og gerne nuværende formand Henrik Stilling for hans store arbejde med at skaffe kunstgræsbaner i Lynge-Broby.

”Hvis ikke Henrik var gået forrest og havde lagt så stort et arbejde i det, og skaffet så mange frivillige til at hjælpe, så havde vi ikke fået kunstgræs i Lynge-Broby”, siger Ove med rørt stemme.

Der er ingen tvivl om, at Ove er glad for at være en del af Lynge-Broby Idrætsforening, men omvendt heller ingen tvivl om, at Lynge-Broby Idrætsforening er stolte og glade over at have en mand som Ove Dyhr i klubben.

Ove Dyhr er naturligvis æresmedlem i LBI, og for godt ti år siden blev fodboldanlægget døbt ”Dyhr Park”.

Lynge-Broby IFs jubilæum
Lynge-Broby IF fejrer sit 150 års jubilæum lørdag den 2. juni med reception fra kl. 13.00 til 15.00 og om aftenen med fest fra kl. 18.00 til 01.00 i Frederiksberghallen. Alle er velkomne til begge arrangementer. Se mere på Facebook.

GemGem