Sorø lægger græs til pigernes kvartfinale i verdens største skolefodbold-turnering, Ekstra Bladet Skolefodbold. Det er Sorø Privatskole, som møder Frederiksborg Byskole. Kampen, der bliver spillet i Hahn Park ved Sorø Hallen mandag den 9. april, starter kl. 11.00.

Det skriver Sorø Privatskole til Dit Sorø.

Pigerne fra Sorø Privatskole er i fuld gang med at forberede sig på deres livs kamp. Holdet har med 6 sejre i træk kvalificeret sig til kvartfinalen i Ekstra Bladets Skolefodboldturnering.

Modstanderen er Frederiksborg Byskole, der har tradition for at klare sig langt bedre i turneringen end Sorø Privatskole, så pigerne skal spille op til deres allerbedste, hvis de vil videre. De sidste 2 år har pigerne fra Frederiksborg Byskole været ligeså langt i turneringen, som de er i år, mens pigerne fra Sorø Privatskole har tabt allerede i deres første kamp.

Træner teamet. Foto: Sorø Privatskole.

”Vi er et glad trænerteam. Jeg synes det er imponerende, at vi har vundet kredsfinalen og nu er blandt de 8 bedst hold i hele Danmark. Men jeg må også sige, jeg er lidt ked af, vi skal møde den skole, vi nu skal møde.

Frederiksborg Byskole vandt finalen i 2016. De har også to landsholdsspillere, hvor Sofie Bredgaard nok er et af landets største talenter lige nu. Men vi tror på kollektivet. Vi skal stå godt på banen og tro på spilsystemet. Alt kan ske i fodbold,” fortæller Simon Egebjerg Nielsen, der er træner for holdet og lærer på Sorø Privatskole.

Ekstra Bladets Skolefodboldturnering er en fodboldturnering i samarbejde med Dansk Boldspilunion, hvor danske skoler kan deltage med ét hold bestående af elever fra 7.-9. klasse i både drenge- og pigerækker.

Turneringen startede i 1961 og har haft deltagelse af store spillere som Jesper Olsen, Michael Laudrup og Christian Eriksen, da de kæmpede for deres skoler, før de senere blev professionelle fodboldspillere.

”Vi ser virkelig frem til at spille kampen, fordi vi er nået rigtig langt. Nu har vi gået og ventet hele vinteren, så vi er ret spændte på kampen. Det er en stor kamp, så vi bliver måske også lidt nervøse over at tænke på det. Men vi må ikke give op.

Alle kæmper rigtig godt for holdet, og vi har trænet og snakket taktik, hvor Simon forklarede, hvad han godt ville have. Lige inden kampen dæmper vi vores nervøsitet med yoga og mentale øvelser med vores mentaltræner,” udtaler Sophie, Rosa og Malou, der alle spiller på holdet og går i 7. klasse på Sorø Privatskole.

Den største drøm er, at kunne spille finalen i EWII Park i Odense den 26. april. Skolefodbold handler dog i høj grad også om fairplay og trivsel. Det giver noget socialt på tværs af klasser og årgange, når eleverne ser og snakker om kampene, og spillerne bliver en slags rollemodeller, som yngre elever kan se op til og lære af.

Derfor er alle på Sorø Privatskole også til stede for at bakke op om spillerne, når pigerne spiller kvartfinale i Sorø.