Bedre livskvalitet gennem fysisk aktivitet og sociale relationer. Det er det ambitiøse mål for plejecentret Mølleparken i Dianalund, som den 7. maj bliver indviet som Sorø Kommunes første certificerede idrætsplejecenter.

Det skriver Sorø Kommune til Dit Sorø.

Formand for Social og Sundhedsudvalget, Lars Schmidt, siger:

“Vi ved, at både fysisk aktivitet og sociale fællesskaber har betydning for den enkeltes livskvalitet, og det gælder også beboerne på vores plejecentre.

Det er meget positivt, at man gennem et tæt og godt samarbejde med frivillige kræfter nu kan give dette gode tilbud til borgerne på Mølleparken.”

Forud for certificeringen, som tildeles af DAI (Dansk Arbejder Idrætsforbund) og DGI går adskillige måneders forberedelser og ihærdigt samarbejde mellem såvel medarbejdere som pårørende og frivillige om at tilrettelægge og gennemføre de fysiske aktiviteter, som er omdrejningspunktet i certificeringen.

Og ambitionsniveauet er højt. Der står både stigegolf, curling og stolegymnastik på programmet, og der skal foregå mindst én fysisk aktivitet hver dag, og alle beboere skal have mulighed for at deltage mindst én gang om ugen.

Nogle aktiviteter vil være af en sådan karakter, at alle kan deltage, mens andre vil være tilpassede beboernes fysiske og mentale forskelligheder.

Susanne Piil, leder af Mølleparken, siger:

“Certificeringen til idrætsplejecenter er en milepæl for Mølleparken. Vi vil gerne tilbyde vores beboere en hverdag med liv, aktivitet og fællesskab, og både personalet og ikke mindst de pårørende og de frivillige, som er med i projektet, har gjort en fantastisk indsats. Deres store opbakning og engagement er afgørende for, at vi kan give vores beboere de særlige muligheder, der ligger i at være idrætsplejecenter.”

“Mølleparken har virkelig lagt en kæmpe indsats i at blive idrætscertificeret, så det er meget fortjent, at de nu får stemplet. Vi er sikre på, at idrætten bliver et naturligt omdrejningspunkt for både det gode humør såvel som det sociale blandt beboerne,” siger forbundssekretær i DAI Palle Thomsen.

“DGI har et ønske om, at alle aldersgrupper skal have mulighed for at opleve sig selv som en del af et fællesskab, blive udfordret både personligt og i sin tilgang til idræt og bevægelse samt fortsætte sunde vaner hele livet, siger Bente Riis fra DGI.

Tid, sted og fint besøg
Indvielsen finder sted mandag den 7. maj kl. 15-16 på Mølleparken, Ventemøllevej 32, 4293 Dianalund.

H.K.H. Prinsesse Benedikte, som bl.a. er protektor for Alzheimerforeningen, deltager i indvielsen.

Fakta 
For at blive certificeret idrætsplejecenter, skal der være:

  • Fysisk aktivitet for beboerne
  • Uddannelse af instruktører blandt personalet
  • Samarbejde med frivillige

Formålet med at blive idrætsplejecenter er, at:

  • Beboernes generelle sundhedstilstand forbedres
  • Beboernes fysiske funktionsniveau fastholdes
  • Flere beboere motiveres til at deltage i forskellige aktiviteter
  • Der skabes nye sociale netværk på tværs blandt beboerne
  • Flere beboere udtrykker større tilfredshed med at bo i Mølleparken
  • Flere beboere giver udtryk for mere ’lyst til livet’
  • Beboernes relationer til pårørende, medarbejdere og andre mennesker i øvrigt forbedres

GemGem

GemGem