Lynge-Broby Idrætsforening fylder 150 år i år. I den anledning har Jette Kildegaard interviewet foreningens tre æresmedlemmer. Her er det æresmedlem Poul Erik Kristensen, der fortæller. 

Poul Erik Kristensen. Foto: Jette Kildegaard.

Rammen er sat til klubhuset i Frederiksberghallen, og idet døren åbnes, høres en rungende og varm latter, der fylder rummet.

”Jeg kan altså slet ikke huske noget”, siger Poul Erik Kristensen med et stort smil, da jeg hilser på. Men jeg har dårligt sat mig, førend det viser sig, at det bestemt ikke er rigtigt.

Poul Erik Kristensen flyttede i 1962 sammen med sin hustru til Lynge. Som søn fra Harrested Smedje og senere uddannet smed var tiden kommet til at etablere sig med egen familie, og snart var Poul Erik også aktiv i Lynge Gymnastik- og Idrætsforening indenfor flere forskellige idrætsgrene.

”Da vi var helt unge og spillede håndbold, var det eneste tidspunkt, vi kunne få om vinteren, det var i Sorø-hallen fredag aften fra kl. 22 til 23. Men sådan var det bare, så vi kørte der ud på knallert, for træne det ville vi”, fortæller Poul Erik.

I det hele taget var datidens ungdom ikke så forvente med, hvilke faciliteter der blev stillet til rådighed, og de store grin bliver gang på gang efterfulgt af fortællinger om f.eks. den gang, hvor der blev spillet badmintonturnering i Stenlille i minus 5-6 grader, ”vi hundefrøs, men vandt det hele”, – eller den gang der blev klædt om i krostuen på Agersø Kro, eller om ”ham der” der røg i vandet i sit stiveste puds, da sidste færge skulle nås hjem efter en turnering på Agersø.

I midten af 1960’erne var Poul Erik med til at starte badminton i Lynge Gymnastik- og Idrætsforening op. ”Der var ikke noget badminton den gang, og der skulle jo ligesom ske noget, så vi startede badmintonafdelingen op”, fortæller Poul Erik.

Han var selv formand fra starten af og begyndte også selv at spille på det tidspunkt, selvom han ikke tidligere havde spillet badminton. Det har han til gengæld gjort uafbrudt hver vintersæson lige siden, og i over 40 år har det været med den samme doublemakker, Anne-Marie.

Poul Erik var også håndboldtræner, den gang hvor der blev spillet håndbold udendørs. ”Vi havde et godt hold”, fortæller Poul Erik, og nævner en række navne inklusiv en af hans egne sønner, Troels Kristensen. ”Det var sjovt at være håndboldtræner for de der unge knægte”.

På badmintonbanen. Foto: Jette Kildegaard.

Der er ikke nogen tvivl om, at et langt liv med idræt har givet mange sjove og mindeværdige oplevelser. Og Poul Erik værdsætter tydeligt at være en del af LBI, både med at spille badminton, men også at følge sin søn og børnebørn, når de blandt andet spiller fodbold i LBI.

Badminton i LBI
Igennem det sidste årti har medlemstallet i badmintonafdelingen ligget på 200-250 medlemmer. Der har i årene fra 2002 til 2016 været ungdomsspillere, der deltog i DGI-turneringer, og i 2016 var fire U11-drenge til DM, hvor de fik en sølvmedalje.

”Mange motionsspillere i LBI har været meget trofaste og har spillet i 20-30-40 år på samme bane, de værdsætter atmosfæren i LBI, og den måde der blive hygget om dem specielt af Ove Dyhr om onsdagen, og der holdes både julefrokost og sæsonafslutning med hinanden”, fortæller Poul Erik. ”Den ånd der er i LBI, smitter af på alle.

I december 2012 blev Poul Erik udnævnt til æresmedlem efter 50 års sammenhængende medlemskab af Lynge-Broby Idrætsforening.