Allerede nu er knapt 700 løbere klar til at blive udfordret af noget af den bedste natur, som Sorø kan byde på, når DIF Motion, PGI Motion og Bevæg dig for livet – Løb er klar med sæsonens fjerde crossløb den 3. februar 2018.

Det skriver DGI til Dit Sorø.

Det kommer bogstaveligt talt til at gå op og ned, når der er crossløb i Bromme Plantage den første lørdag i februar. Motionsløbet er nummer fire i rækken af fem i en samlet serie, der de seneste år har tiltrukket stadigt flere løbere. Næsten 800 løbere var tilmeldt de tre første løb i sæsonen.

“Vi oplever en stigende interesse for den her type løb, hvor det ikke kun handler om distancen men også om oplevelsen på turen. I vores crossløb er underlaget skiftende, og det udfordrer både puls og teknik.

Det er en oplagt måde at prøve kræfter med nye ruter og områder, hvor man ellers ikke ville komme ud at løbe i det midt- og vestsjællandske, og så er der bare en rigtig god stemning og hyggelig atmosfære”, siger Christina Otto Jensen, løbekonsulent i DGI.

Fra et tidligere crossløb. Foto: DGI/Christina Novak.

To lokale foreninger i stærkt samarbejde
Løbet i Bromme byder nok på det mest varierede terræn, man kan forestille sig. De to lokale løbeklubber fra Dianalund og Pedersborg kender både hinanden og området godt og arbejder sammen om løbet.

“Vi har et rigtig godt samarbejde og fællesskab foreninger. Vi er begge forholdsvis små, det er ressourcerne tit også, og derfor er det oplagt for os lave løb sammen. I forvejen løber og træner vi tit sammen, og begge foreninger kender området omkring Bromme godt”, siger Sonja Petersen, som er formand i DIF Motion.

Formand i PGI Motion, Finn Øgaard glæder sig til at vise området og ruterne frem.

“Løberne får ruter i meget afvekslende terræn. Brede og smalle skovstier i både åben og tæt skov, åbent terræn omkring søen ved grusgraven, og et par høje bakker, er der da også plads til. Når det er sagt, så kan alle være med. Også hvis man ikke har prøvet at løbe crossløb før”.

Distancer for de fleste
Crossløbet byder på tre distancer – 3, 6 og 9 km for at sikre, at så mange som muligt kan være med. Det er også muligt at låne sig til et par trailsko fra La Sportiva, hvis man ikke selv har.

“Vi rummer alt fra meget hurtige løbere til motionister, der mest løber for oplevelsen. Vi gør vores ypperste for at give alle løbere uanset niveau optimale betingelser. Vi starter 6 og 9 km i heats med de hurtigste løbere forrest. Det giver spredning allerede fra starten”, siger Christina Otto Jensen og fortsætter:

“Det kræver ikke særligt udstyr at være med i crossløbene, men nogle løbere er glade for trailsko, der kan gøre det nemmere at komme gennem fedtet og glat terræn om vinteren. Underlaget på ruterne er rigtig tit meget ujævne og mudrede, så vi opfordrer til, at man låner sko, hvis man ikke har sine egne med”.

Tid og sted
Du kan stadig tilmelde dig løbet, ligesom det også er muligt at tilmelde sig på dagen.
Tjek www.dgi.dk/sjaelland/crossloeb.

Kl. 12.00: ca. 3 km (tidsgrænse 35 min.)
Kl. 12.45: ca. 6 km og ca. 9 km

GemGem