Skrevet af Bjarne Stenbæk, Sorø Avis. 

Sorø Julefond vil i samarbejde med Sorø Handel og Service og andre samarbejdspartnere videreudvikle julekonceptet.

Julen 2017 blev ganske særlig i Vestsjællands hyggeligste købstad.

Via et stærkt samarbejde mellem mange aktører lykkedes det at stable en lille juleby på Torvet på benene samtidig med, at Sjællands største julekalender voksede op på bibliotekets bygning ud mod Storgade, og nisserne Alfred og Julius præsenterede Sorøs helt egen julekalender.

“I år var tidsfristen meget kort, fordi beslutningen om at satse ekstra på julen først blev truffet sidst i oktober,” fortæller formanden for Sorø Julefond, Karsten Sabransky.

“Set i det perspektiv var det utrolig flot, hvad der blev nået. Vigtigt var det også, at der alle steder blev taget så positivt imod os. Der var også mange, der kom med gode idéer, som vi enten gennemførte med det samme eller kan arbejde videre med.”

Steffen Beierholm, Johnny Andersen og borgmester Gert Jørgensen kunne sammen glæde sig over en skøn jul i Vestsjællands hyggeligste købstad. Foto: Bjarne Stenbæk

Karsten Sabransky hæfter sig ved, at julehyggen blev skabt af et hidtil uset sammenhold i Sorø.

“Det giver os en stor tro på, at vi kan videreudvikle julekonceptet i 2018,” fortsætter han.

“Vi skal have flere arrangementer knyttet til julen, og vi vil også have øget fokus på, hvordan vi kan trække flere kunder udefra til Sorø. Vi har mange idéer i støbeskeen, og i år er vi i den gunstige position, at vi kan have en masterplan klar allerede i løbet af foråret.”

Det lykkedes at få sponsoreret julekalenderen alene via lokale erhvervsdrivende, og der blev også lokalt købt godt med støttebeviser.

“Det er nødvendigt for os at have flere strenge at spille på, når vi skal have samlet penge ind,” siger Karsten Sabransky.

“Endnu har vi ikke det fulde overblik over, hvor stor en del af julebelysningen og de elektriske foranstaltninger, der skal udskiftes eller renoveres, men det er ret kostbart at få det gjort, og vores ambition er, at også julebelysningen skal være den flotteste og bedste i miles omkreds.”

Julebyen i Sorø blev gennemført med støtte fra Candy Corner, Broby Kanoudlejning, Vognmand Allan Larsen, Restaurant Valencia, Nyrup Installationsforretning, Lysen Biler, Sorø Maskinudlejning, Bjælkehøj Entreprenør, PHP Service, STC Scener, Røhlund, Elektrogården, Buch Haircut, Grøn Ventilation, 4180 Sorø, Dit Sorø, Printhouze, Sorø Lift- og Latsvognsudlejning, Sorø Bibliotek, Kongebro Bageri og Sorø Avis. Derudover havde julefonden et godt samarbejde med Sorø Kommune og Vestsjællands Brandvæsen Station Sorø.

 

GemGemGemGem