Merry og Finn Sørensen meldte sidste år ud, at der i 2017 ikke ville være jul i Birkegårdens Haver. Men et samarbejde med Morten Lind fra STC Scener har gjort det muligt for parret også i år at åbne den stemningsfulde og smukke have op til jul. 

Birkegårdens Haver kan således for 18. år byde besøgende velkommen til en helt særlig juleoplevelse. Som noget nyt er både den japanske have og den dansk/engelske have i år iklædt julelys – de to haver byder dog på to helt forskellige oplevelser.

Traditionelle julerier i den dansk/engelske have
Den dansk/engelske have er pyntet op med et væld af lyskæder, præcist som man traditionelt kender det fra Birkegårdens julearrangementer. Her finder man oplyste engle og rensdyr sammen med flot pyntede træer.

Det er også her man finder julenissernes hus, hvor Julemanden holder til hver søndag – og et af Danmarks største julehjerter, der fylder intet mindre end 30 m2.

“På kærestebænken i midten af hjertet tager mange af de unge kærestepar selfies til de sociale medier,” fortæller Morten Lind, der viser Dit Sorøs udsendte rundt i haven sammen med sin hustru.

Julelys og tøndebånd i den forunderlige julehave.

Forunderligt juleeventyr i den japanske have
I den japanske have træder man ind i det Morten Lind kalder den forunderlige julehave. Her finder du også lyskæder, men nogle gange brugt på en utraditionel måde eller i sammenhæng med – for julen – mere utraditionel pynt på havens træer.

Blandt julelysene finder du tøndebånd, diskokugler og forunderlige kreationer, som Morten og hans hustru har har lavet i deres værksted, og som på meget fin vis indgår i havens samlede udtryk.

Samtidig har de arbejdet med at kaste forskelligfarvet lys op på træerne, ligesom du rundt om i havens hjørner finder smukke videoinstallationer. Til sammen skaber det et forunderligt og finurligt juleeventyr, hvor du hele tiden gør nye spændende opdagelser.

“Der ligger et meget stort arbejde i at skulle pynte Birkegården Haver op på traditionel vis på grund af de store mængder af lyskæder, der skal sættes op,” fortæller Morten Lind, der tidligere også har stået bag flotte lysopsætninger i forbindelse med Kyndelmissen i Sorø.

“I den forunderlige julehave bruger vi lyskæder i begrænset omfang, men benytter så i stedet andre former for lysopsætning og installationer, som ikke kræver samme arbejdsmængde, men som stadig skaber en helt særlig julestemning i haven.”

Dit Sorø havde to børn med på rundturen, og selv det noget regnfulde vejr kunne ikke rykke ved deres glæde over de mange flotte lys og installationer.

Du kan besøge Birkegårdens Haver fra den 7. december til den 10. december og fra den 14. december til den 17. december. Læs mere om åbningstider og julens program her.