Byrådsmedlem Mogens Schwensen indtræder i HolbergMuseets bestyrelse, som samtidig får lektor Allan Rosengren som ny formand. 

Nyt medlem af bestyrelsen, Mogens Schwensen. Privatfoto.

Det skriver Tersløsegaard til Dit Sorø.

For første gang siden HolbergMuseet på Tersløsegaard blev etableret i begyndelsen af det tyvende århundrede, får institutionen nu et politisk valgt medlem i sin bestyrelse.

Det bliver den konservative Mogens Schwensen. Kommunalbestyrelsen i Sorø udpegede ham på sit konstituerende møde forleden.

Samtidig har Tersløsegaard fået ny formand. Det er lektor på Sorø Akademi Allan Rosengren.

Mogens Schwensen, 60 år, har været kommunalpolitiker uafbrudt siden 1997 (dengang i Dianalund kommune) og er netop genvalgt for de kommende fire år. Han er leder af Ung Sorø, som bl.a. tager sig af SSP (skole, socialforvaltning, politi) i Sorø kommune.

Den ny formand Allan Rosengren, 52 år, er cand. theol., Ph.D og underviser i latin og oldtidskundskab på Sorø Akademi, hvor han samtidig er privatpræceptor (kostinspektor) på Rektorgården.

Ændring af fundatsen
Baggrunden er en ændring af Tersløsegaards oprindelige fundats fra 1921. Som noget nyt skal Sorø Byråd og Stiftelsen Sorø Akademi nu hver udpege et medlem af bestyrelsen.

Ny formand, Allan Rosengren. Privatfoto.

Desuden fordobles antallet af medlemmer, der vælges af Soransk Samfund, fra to til fire. Soransk Samfund (foreningen af gamle elever fra Sorø Akademi) repræsenterer de oprindelige stiftere af HolbergMuseet.

Til gengæld mister Undervisningsministeriet sin ret til at udpege et bestyrelsesmedlem, ligesom den særlige regel om at bestyrelsen selv kunne supplere sig med op til tre medlemmer er annulleret.

Derimod skal Det Kgl. Teater, Københavns Universitet, Kunstakademiet og lærerforsamlingen på Sorø Akademi fortsat udpege hver et medlem af bestyrelsen, som dermed uændret har ti medlemmer.

Foruden den nyvalgte Mogens Schwensen består bestyrelsen i dag af redaktør Susanne Søhuus og advokat Michael Goeskjær, valgte af Soransk Samfund , lektor Søren Peter Hansen, udpeget af Det Kgl. Teater, arkitekt Thomas Kampmann, udpeget af Kunstakademiet, dr. philos Karen Skovgaard-Petersen, valgt af Stiftelsen Sorø Akademi og lektor Allan Rosengren, valgt af lærerne på Sorø Akademi.

Soransk Samfund har endnu ikke udpeget sine to nye medlemmer, og Københavns Universitet mangler også at udpege sit medlem.

Den hidtidige formand landinspektør Flemming Pade er fortsat knyttet til bestyrelsen som konsulent.

Bestyrelsens vigtigste opgave er at bevare Ludvig Holbergs bolig i smuk og værdig stand samt sørge for driften af Ludvig Holberg Museet i Tersløsegaards hovedlænge.

Bestyrelsen er desuden ansvarlig for opretholdelsen af enkeboligen i overensstemmelse med Holbergs testamentariske vilje.

Julegave? Giv et årskort!
Det fylder ikke meget under juletræet – men kan til gengæld give store skønne oplevelser i selskab med Ludvig Holberg gennem hele 2018: Et årskort til Tersløsegaard.

Årskortet 2018 leveres i kreditkortformat med ihændehaverens navn påtrykt, nemt og ligetil at håndtere. Kortet koster 330 kr. og giver adgang til at besøge Tersløsegaard så ofte man lyster hele det kommende år.

Der er allerede programsat flere komedier, koncerter og foredrag, så der kan være megen entré at spare ved at benytte sig af et årskort.

Læs mere om hvordan du rekvirerer et årskort her.