Sorø Privatskole holder fælles juleafslutning med elever, medarbejdere og forældre sidste dag før juleferien. Det er en tradition på skolen, at de samles i Sorø Klosterkirke, som er stor nok til at kunne rumme alle.

Det skriver Sorø Privatskole til Dit Sorø.

På Sorø Privatskole værner de om traditionerne. Derfor foregår den fælles juleafslutning i kirken, som den har gjort det de sidste mange år.

Hvert år samles elever, medarbejdere og de forældre, der har tid og lyst, i Sorø Klosterkirke, der er en af landets største og smukkeste middelalderkirker.

Foto: Sorø Privatskole

”Der er flere aspekter i det. Det er en tradition på skolen, som har fundet sted generation efter generation. På den måde oplever de forældre, som selv har gået på skolen, hvordan deres børn nu oplever det samme. Noget andet er, at kirken er det eneste sted, måske udover Sorø Hallen, hvor vi kan samles så mange, og der er kirken altså lidt mere hyggelig.

Derudover så står der i skolens værdier, at vi skal formidle en tidssvarende og grundig undervisning med udgangspunkt i den danske kulturarv. Herunder den kristne tro og alt det som julen bygger på,” udtaler Lene Topshøj, viceskoleleder på Sorø Privatskole.

Sidste skoledag før juleferien på Sorø Privatskole møder alle elever som normalt kl. 8.00, hvor der er klasselærerdag med julehygge, pakkeleg og lignende de første par timer af dagen. D

erefter går de sammen med deres venskabsklasser ned gennem byen til Sorø Klosterkirke, hvor juleafslutning finder sted kl. 10.30. Kl. 11.30 er det hele slut, hvorefter eleverne kan gå på en velfortjent juleferie.

”Det er en flot fælles afslutning på kalenderåret, hvor skolens 675 elever, 75 medarbejdere og en hel del forældre og familiemedlemmer samles i kirkebygningen, med salmesang, taler, højtlæsning af juleevangeliet og musikalske indslag.

Vi er i en kirke, så selvfølgelig taler og velsigner præsten, men jeg vil holde fast i, at det mere er en juleafslutning end en gudstjeneste. Faktisk er det med årene næsten blevet en hel lille koncert med indskolingskor, spirekor, skolekor, herrekor og voksenkor,” supplerer Lene Topshøj.

Sorø Privatskole har eksisteret i 130 år.