Tirsdag den 31. oktober sender Radio 24syv reportage og interviews fra Tersløsegaard. Det sker i tidsrummet mellem 18.05 og 20.00 i radioens kulturmagasin ”AK24syv”.

Holberg på Tersløsegaard

Det skriver Tersløsegaard.

I udsendelsen vil der blandt andet blive fortalt om, hvordan Den Holbergske Stiftelse netop nu er ved at udvælge en ny beboer til Holbergs enkebolig, som siden 1756 har været forbeholdt ”skikkelige enker”.

Optagelserne fandt sted søndag, hvor både besøgende enker og medlemmer af Tersløsegaards bestyrelse blev interviewet.

Det var programredaktør Anders Christiansen, som besøgte Tersløsegaard med sin nysgerrige mikrofon.

Historisk fortilfælde
Som et kuriosum der vidner om, at ikke alt i denne verden forandrer sig, kan fortælles, at besøget af pressens repræsentant fra Hovedstaden foregik på samme måde som for hundrede år siden.

I 1910 var det redaktøren for Illustreret Tidende, som drog til Tersløsegaard for at lave reportage om åbningen af Holberg Museet. Han beskrev sin strabadserende rejse med tog fra Hovedstaden via Tølløse og privatbanen til Dianalund station. Undervejs vederkvægede han sig på et gæstgiveri.

Nu i 2017 gentog Radio 24syvs redaktør bedriften med en togrejse via Tølløse, hvor ventetiden før afgangen videre mod Dianalund blev fordrevet på Bodega Carls Hjørne.