Omkring 25 virksomheder og repræsentanter for skoleverdenen deltog i går i Sorø Erhvervs netværksmøde om skole-virksomhedssamarbejde, som fandt sted på Asa-lift. Og på begge sider af bordet var der stor interesse for emnet og stor velvilje til at komme i gang. 

“Det er meget positivt, at der nu bliver knyttet tættere bånd mellem skolerne og virksomhederne,” siger Lars Jørgensen fra Sorø VVS.

Det skriver Sorø Kommune i en pressemeddelelse.

En af de virksomheder, som deltog, var Sorø VVS. VVS-installatør Lars Jørgensen siger:

“Det er meget positivt, at der nu bliver knyttet tættere bånd mellem skolerne og virksomhederne. Det glæder mig også at høre, at den aftale, der er indgået med UU Vestsjælland om uddannelsesvejledning vil sætte mere fokus på os som erhvervsdrivende. Der er der behov for.”

“Personligt kunne jeg godt forestille mig at stille mig til rådighed for en skole og tilbyde at holde et oplæg om, hvad det vil sige at arbejde i VVS-branchen og hvor mange karrieremuligheder, der faktisk er, hvis du er faglært.

Du kan videreuddanne dig til projektleder, byggeleder eller ingeniør, eller du kan gøre som jeg og blive selvstændig med dit eget firma. Det er faktisk kun dine egne ambitioner, der sætter grænsen, og det tror jeg, der er mange unge som ikke ved,” fortsætter Lars Jørgensen.

Formand for Børn og Undervisningsudvalget i Sorø Kommune, Rolf Clausen, glæder sig over den store gensidige interesse mellem virksomheder og skoler.

“Der var en meget positiv stemning på mødet, og mange gode ideer blev vendt. Især synes jeg, at Stenlille Skoles målsætning om at finde fritidsjob til i alt 44 elever, lyder rigtig spændende. Et fritidsjob kan være en god indgang til det at komme ud i en virksomhed og opleve, hvad det vil sige at have et arbejde.

Her kan de unge lære, at deres indsats faktisk betyder noget for arbejdspladsen, og hvem ved, om det måske kan bane vej for en læreplads på længere sigt. Det er vigtigt, at vi gør de unge opmærksomme på, at der er andre veje end den boglige, som kan føre et godt sted hen. Så jeg glæder mig meget over, at der nu er skabt en rigtig god basis for dialog mellem skoler og virksomheder.”

De mange ideer og forslag fra mødet vil der nu blive arbejdet videre med i Fagcenter Børn og Familie, ligesom fagcentret også vil stå for at formidle kontakten mellem skolerne og de ca. 10 virksomheder som allerede på mødet tilkendegav, at de var klar til at indgå i et konkret samarbejde.