Hver dag pendler knapt 6000 mennesker ind i Sorø Kommune for at arbejde. Nu inviterer Sorø Kommune dem alle til en event, hvor de kan høre mere om mulighederne for at bosætte i kommunen.

Sorø Kommune inviterer alle indpendlere til en event, hvor de kan høre mere om mulighederne for at bosætte i kommunen.

Det skriver Sorø Kommune i en pressemeddelelse.

Flere og flere vælger at flytte til Sorø Kommune. Indbyggertallet er rekordhøjt med 29.643 indbyggere, og i de følgende år opføres der masser af nye boliger.

Samtidig stiger antallet af mennesker, som pendler ind i Sorø Kommune for at arbejde. Fra 5011 i 2008 til 5781 i 2015.

Da Sorø Kommune for nyligt fik en flot 6. plads i Dansk Industris årlige analyse af Lokalt Erhvervsklima, var kommunens evne til at tiltrække og fastholde borgere netop et af de parametre, som bragte Sorø Kommune helt i top.

Jobskabelse skaber grobund for bosætning
”Vi kan se at virksomhederne skaber arbejderpladser. Det giver grundlag for bosætning,” siger borgmester Gert Jørgensen.

”Vil vi gerne have flere borgere til vores kommune, samtidig vil vi lytte til virksomhederne og medarbejderne for at blive klogere på, hvad der skal til for at få flere til at flytte hertil,” siger borgmesteren.

Anne Madsen, formand for Arbejdsmarkeds og Erhvervsudvalget, ser også indpendlermødet på Hørkram, som en rigtig god idé.

”Vi er hinandens ambassadører, når vi samarbejder, og indpendlermødet på Hørkram er et fremragende eksempel på det. Vi italesætter hver på vores måde alle de positive ting, der er ved at bo i vores kommune. Og intet er bedre eller mere troværdigt end den personlige anbefaling, din kollega eller arbejdsplads giver,” siger hun.

”Den flotte placering på blandt andet kommunes image når vi kun gennem et tæt samarbejde med virksomhederne. Sorø Byråd anerkender virksomhederne i Dansk Industris årlige analyse. Indpendlermødet på Hørkram er endnu et fremragende eksempel herpå.”

Hvis arrangementet på Hørkram bliver en succes, vil Sorø Kommune iværksætte flere lignende initiativer.