I disse måneder bliver der stjålet langt flere cykler end resten af året, viser tal fra Danmarks Statistik. Især her i august og september sker der mange cykeltyverier, så det er netop nu, man skal sikre cyklen ekstra godt, når man sætter den fra sig, advarer GF Forsikring i Slagelse, Sorø og Holbæk.

Det skriver GF Forsikring i en pressemeddelelse. 

August og september er de måneder på året, hvor der stjæles flest cykler. (Foto: Colourbox)

I sommermånederne er der langt større risiko for at miste sin tohjulede ven, sammenlignet med resten af året, og de seneste tre år er der i gennemsnit blevet stjålet 30 procent flere cykler i tredje kvartal end resten af året.

“Derfor er det lige nu ekstra vigtigt at sikre sin cykel mod tyveri, lyder det enkle råd fra forretningsfører hos GF Vestsjælland,” Charlotte Wiik.

Statistikken taler sit tydelige sprog – knap 53.000 stjålne cykler. Så mange cykler blev der ifølge Danmarks Statistik i alt stjålet sidste år. Og det er kun de cykler, der anmeldes til politiet, for i virkeligheden er tallet langt højere.

“Vores egne erfaringer i GF Forsikring bekræfter tendensen, at det netop er i tredje kvartal, hvor der forsvinder flest cykler,” konstaterer Charlotte Wiik. I tredje kvartal sidste år forsvandt der knap 16.000 cykler, hvilket svarer til 30 procent af alle cykeltyverier i 2016.

“Der kan være flere årsager til de høje tal. Det er her i de cykelvenlige sommermåneder, at flere naturligt nok cykler, og i august og september starter de fleste uddannelses-institutioner op efter ferien. Her er der mange unge mennesker, der cykler til og fra deres uddannelsesinstitution, hvorfra der også stjæles mange cykler,” slutter Charlotte Wiik.

Man kan med få og simple midler selv gøre en indsats for at gøre arbejdsbetingelserne vanskeligere for cykeltyven:

  • Lås altid cyklen – også når du bare er hos bageren eller stiller den hjemme i garagen
  • Lås cyklens stel, og helst begge hjul, fast til cykelstativ eller lignende – og brug en godkendt lås
  • Stil din cykel i et aflåst rum eller skur, hvis du har mulighed for det
  • Når du parkerer ved station eller stoppested, skal du sikre din cykel ekstra godt. Udover at låse din cykel, bør du låse cyklen fast til selve cykelstativet eller lignende. Hvis muligt, benyt en aflåst cykelparkering
  • Frist ikke tyven. Tag løse lygter, cykelhjelm og lignende med dig

Kilde: Det Kriminal Præventive Råd