Sorø viste sig fra sin mest turistvenlige side lørdag den 17. juni, hvor Tandplejens Kunstkreds var på udflugt. Sorø Kunstmuseum havde arrangeret en fortræffelig all inclusive-pakke, og Dit Sorø fik lov at komme med som tandlæge-ledsager.

Billedkunstner Julie Riis Andersen viste rundt på museet startende med ikonsamlingen på loftet og sluttende med særudstillingen Line of Circles i kælderen. En times omvisning giver mulighed for få udpluk i den store samling som museet rummer, og den buket som Julie bandt lørdag kredsede om det religiøse tema. Hvordan er tro og religion knyttet til værker, og kan kunsten i sig selv blive en form for religion?

Efter omvisningen bød museumscafeen på en fin frokost – en symfonitallerken af godbidder leveret af lokale leverandører, bl.a. Sejers Konditori og Støvlet Katrines Hus.

Tandplejens Kunstkreds spadserede dernæst til Sorø Akademis hovedbygning, hvor historielærer Per Højland viste rundt på vanlig veloplagt vis. Deltagerne fik mange af de bedste historier og nåede også at hilse på en kostelev i kantinen (hun bliver student på tirsdag). Per Højland præsenterede afslutningsvis klosterkirken, hvorefter turen gik tilbage til kaffe og kage på kunstmuseet.

Kender du nogen, der trænger til en inspirerende udflugt, hvor alt er pakket og klart, så ring til Sorø Kunstmuseum på tlf. 57 83 22 29.

Se billederne… (Foto: SDL)