Tersløsegaard inviterer til Sankt Hans aften med stort bål på plænen ved gadekæret foran Holbergs herregård.

Luna Kjølstad

Midsommertalen holdes kl. 20.30 af den kendte TV-vært fra TV2 Poul Erik Skammelsen, hvorefter bålet tændes, mens der synges midsommervise anført af den – endnu ukendte! – purunge sangerinde Luna Kjølstad. Hun er netop dimitteret fra to års studier på Kirkemusikskolen med topkarakteren 12 og fortsætter efter sommerferien på Det Kgl. Musikkonservatorium. Luna kommer fra Tersløses nabosogn Niløse. Hun begyndte som teenager at synge i koret hos Tersløses organist Lea Daescu. Sankt Hans aften vil hun både synge for i Drachmanns Midsommervise og derefter a cappella – det vil sige: uakkompagneret solo – løfte sangen op mod den lyse sommerhimmel med et par udvalgte melodier.

Årets båltaler er ikke blot kendt fra TVskærmen, men også fra lokalsamfundet. Poul Erik Skammelsen bor nemlig i Sorø med sin familie. Lige siden han i 1988 blev uddannet som journalist har han været ansat på TV2 i Odense – med flerårige afstikkere til Prag, Moskva og Washington som korrespondent. I dag arbejder han som vært på nyhedsudsendelser.

Det er efterhånden en mangeårig tradition med Sankt Hans fejringen på Tersløsegaard. Her er aftenens program:

20.30 båltalen af Poul Erik Skammelsen
20.45 bålet tændes og der synges Midsommervise (fællessang)
20.55 Luna Kjølstad synger solo

Fri entré

HUSK PÅ SØNDAG d. 18. juni
Foredrag om nogle af verdenshistoriens største skikkelser – bl.a. Muhammed, Djengis Khan, Julius Cæsar, Peter den Store, Dronning Margrethe I, Leonora Christina og Cleopatra – sådan som Holberg beskrev dem. Det er Holberg-Samfundets formand, lektor Sune Berthelsen, som kommer og fortæller fra kl. 14.00. Entré: 100 kr.

Holberg Museet er åbent hver weekend
Holberg Museet med de gamle mindestuer et åbent hver lørdag og søndag kl. 12-16 til og med den 9.-10. september. I perioden er der desuden en række særlige arrangementer. Hele programmet med detaljer om de enkelte begivenheder kan findes på www.tersloesegaard.dk