Steffen Beierholm

Klassisk Køredag i Sorø Grundlovsdag var i år en succes uden lige.

Med ca. 1000 stilfulde biler og måske helt op mod 15.000 gæster har Klassisk Køredag 2017 slået rekord i besøgstal. I år var der grundet 2. Pinsedag ekstramange spændende begivenheder i Sorø og omegn, men veteranbiltræffet tiltrak folk fra hele Danmark. Medlemmerne af Sorø Handel og Service kan således berette om bl.a. jyske dialekter hos flere af de kunder, der benyttede lejligheden til at shoppe gode sager fra Sorø i pauserne mellem bil-kig.

Dit Sorø har talt med Steffen Beierholm, Beierholm Tractor, som er den primære kraft bag Klassisk Køredag, og han er selvsagt stolt af at være ‘primus motor’ på det hidtil største træf. “Vejret var med os, og der var mange biler af alle slags”, siger Steffen, der retter en stor tak til medarrangørerne i Sorø, Torvets Bistro v/ Ronnie Mogensen og Sorø Museum v/ Ea Matzon.

Det er femte gang, Steffen står i spidsen for Klassisk Køredag. “Før i tiden var træffet på Carlsens Plæne, men jeg vil gerne have flyttet det op på Storgade”, fortæller Steffen, der efter et møde med Danske Veteranbil Klub og Sjællands Motorveteraner fik flyttet scenen, og dermed skabt rammerne for at arrangementet kunne få større omfang.

I dag deltager ikke blot de lykkelige ejere af fine gamle biler, men også alle os der holder af at kigge på bilerne, deres ejere og entourage, som ikke sjældent klæder sig i den 1950er-stil, der matcher bilens alder.

Via samarbejdet med Sorø Museum var temaet for Klassisk Køredag i år Biler og film. Der er noget lignende på spil i 2018, hvor arrangørerne vil markere, at det er 50 år siden, den første Olsen Banden-film blev vist. Dit Sorø ser frem til bowlerhatte og storblomstrede kjoler!