Af Anders Olsen og FLL Ambassadør i Sorø Mette Skjoldan.

Stenlille Skole super FIRST LEGO League hold skal på tour næste weekend. De er inviteret til de åbne Europa Mesterskaber i First LEGO League.

En konkurrence i videnskab og robotteknologi der bliver afholdt i Århus d. 25-28. maj, med deltagelse af lande fra hele verden. Der bliver stort, og man er rigtig glade for invitationen til at deltage i så fin en turnering. Hvor der uden tvivl bliver kamp til stregen.

Alle de deltagende lande stiller med hold bestående af 4-10 deltagere i alderen 11-16 år. Konkurrencen er delt i 2 dele, hvor det ene del består af en naturvidenskabelig del og den anden del er kørsel med en LEGO-bygget robot.

STENLILLE STARS og Smart Catch

Til den videnskabelige konkurrence har Stenlille holdet, “Stenlille Stars”, opfundet “Smart Catch” der har til formål at indpode en chip i et dyrs ben. Dette for at måle potentielle sygdomme. Og også via GPS at oplyse om dyrets territorium. Det sidste kan være med til at vise hvor dyr bevæger sig med, i f.eks. et skovområde, således at der kan tages hensyn til dyrene, når der planlægges skov- og mountainbike stier.

Det er vigtigt med respekt for dyrene. Og sidste års FIRST LEGO League Challenge var da også animalske allies. Opgave der gik ud på at opfinde noget som kan skabe kommunikation. Og at kommunikationen skulle bedre dyrs forhold.

Og det med at se om dyret har sygdomme, kan i allerhøjeste grad hjælpe dem, oplyser lærer Anders Olsen. Der også er med holdet til konkurrencen i Århus.

Det bedste ved FLL er at vi over en periode arbejder intenst med et projekt. Og projektet følger et bestemt tema hvert år.

Eleverne får brugt deres kreativitet, får øget deres evner i at samarbejde og får tilegnet sig naturvidenskabelig og teknologisk viden. Samtidigt peger mange elever også på at de får udviklet deres sprogkundskaber i engelsk, da konkurrencen er international og alt kommer til at foregå på Engelsk.

STENLILLE STARS UDTALER…
Nathalie: “Vi bliver bedre til sprog da vi skal præsentere vores projekt på Engelsk og svare på spørgsmål fra dommerne”.

Caroline Betak følger op og siger at det også er sjovt og udfordrende at være i kontakt med hold fra andre lande. Stenlille Stars er blevet venskabshold med et deltagende hold fra Australien. “Vi håber selvfølgelig på at vinde”, siger Caroline.

“Men ellers glæder vi os bare rigtig meget til at vise hvad vi kan og at vi får nogle sjove og spændende dage i Aarhus”, følger Nathalie op.

Hos DBI Plast med: Claus Christensen (tv), Fabrikschef dbi plastics Stenlille, Hans Hellstrøm Henningsen, direktør DBI (midt), lærer Anders Olsen (th).
Knælende fra venstre: Nathalie Holm, Abinash (Abi) Tamilselvan, Otto Arvedsen, Emil Truelsen, Rene Pedersen, Asta Arvedsen, Caroline Ammitzbøll, Karoline Betak