Kommunens børnehaver kan få del i penge Nordea-fonden har afsat til at sende de mindste ud i den store verden. Men der er ingen grund til at vente for længe.

Foto: Niels Jørgensen

I løbet af de næste måneder forventer Nordea-fonden at sende 500 børnehaver på udflugt til nogle af de mange naturoplevelser, museer og teatre, som står klar til at give børnene en særlig oplevelse uden for børnehaven.

En ny børnehavepulje på 2,5 millioner kr. er øremærket til at hjælpe flere børnehaver ud af de vante rammer på en tur, de måske ellers ikke ville være taget på.

Der ligger et hav af gode oplevelser og venter på børnene ude i det ganske land, men både i børnehaverne og på attraktionerne har man i de senere år konstateret, at der er blevet længere mellem børnehavernes besøg.

“Vi hører fra flere sider, at børnehavebørnene i dag kommer på færre udflugter, og det vil vi gerne være med til at gøre noget ved. Vi tror nemlig, at fælles oplevelser kan styrke hverdagen og stimulere børnenes nysgerrighed og har stor betydning for deres dannelse,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Svar i løbet af fire uger
Alle børnehaver i Danmark kan søge op til 5.000 kr. til at dække udgifter som entré, transport og formidling på en selvvalgt tur.

Det eneste krav til udflugten er, at der skal indgå en struktureret, pædagogisk oplevelse under besøget på eksempelvis museet, attraktionen eller børneteatret.

Man søger via www.nordeafonden.dk, og får svar i løbet af fire uger. Der er ingen ansøgningsfrist. Puljen kan søges indtil pengene er uddelt.

“Vi forventer en stor efterspørgsel, så forældrebestyrelser og børnehaveledere skal nok ikke vente for længe,” siger Nordea-fondens kommunikationschef Tine Wickers, der forventer at rigtig mange børnehaver vil på en tur inden sommerferien.

Om børnehavepuljen
Puljens formål er at sende flere børn i børnehavealderen ud på tur.
Alle typer børnehaver i Danmark kan søge op til 5.000 kr. til at dække udgifter såsom entré, transport, guide mv. på en selvvalgt tur. Eneste krav til turen er, at der indgår en struktureret, pædagogisk oplevelse.
Der er ingen ansøgningsfrist. Puljen kan søges, indtil pengene er uddelt.
Med 2,5 mio. kr. i puljen vil minimum 500 børnehaver få støtte til en tur.