Med Snorre Kirks kvintet indledes jazzprogrammet søndag den 5. februar

Over to uger i februar bliver der spillet jazz i Sorø. Det begynder på Parnas søndag den 5. februar, fortsætter på Café Tre Konger, Kunstnergaarden i Dianalund, i Victoria Teatret og slutter på Sorø Kunstmuseum søndag den 19. februar. Ialt fem koncerter med jazz på højt niveau, besøg af internationale stjerner og et brag af en bigbandkoncert. Arrangør er Sorø Jazzfestival, der i år for tredje gang giver en vinterforsmag på sommerens jazzfestival, som varer hele ugen 23.- 30. juli med henved 20 koncerter.

På Parnas indledes vinterjazzen med en stjernespækket skandinavisk kvintet anført af nordmanden Snorre Kirk. Han har to svenskere og to danskere med sig på scenen, deriblandt tenorsaxofonisten Jan Harbeck, der kendes som ”kongen af dansk swing” med blandt andre Ben Webster som forbillede. Snorre Kirk spiller selv trommer og har samtidig markeret sig som komponist og orkesterleder med lyrisk og elegant musik, der leder tankerne hen på Duke Ellington og Charles Mingus. Det er afdæmpet og sirligt swingede jazz, der er som skabt til de skønne omgivelser på Parnas ved Sorø Sø.

Musikoplevelsen kan kombineres med en frokostbuffet, som Parnas tilbyder til 295 kr. incl. entré. Man kan også komme og lytte til musikken, som begynder kl. 13.30. Så koster det kun 150 kr.

Vinterjazzprogrammet fortsætter fredag den 10. februar på Café Tre Konger, hvor den canadiske sangerinde Melissa Styliano er på plakaten. Søndag den 12. februar spiller skuespillerinden Hanne Uldals kvintet på Kunstnergaarden, og torsdag den 16. februar kommer Danmarks Radios berømte Big Band på scenen i Victoria Teatret. Søndag den 19. februar er der afslutningskoncert på Kunstmuseet med pianisten Kasper Villaumes trio.

Vinterjazzprogrammet kan hentes HER.