Sorø Sundhedscenter tilbyder nu et helt nyt koncept til dig som er kendt med KOL, diabetes 2, hjertesygdom eller ryglidelser.

Det er lettere når man er flere
Der er et stigende antal mennesker i Danmark, som oplever at få kroniske diagnoser, som de skal leve med resten af deres liv. For nogle går det ud over arbejdslivet eller familie. For andre påvirker det hele identiteten – hvem er man nu, når man ikke kan leve livet på samme måde, som man har gjort før? Mange af disse udfordringer er velkendte, når man har en kronisk sygdom, uanset diagnosen.

Derfor har Sorø Sundhedscenter som noget nyt valgt at tilbyde et fælles kursus for borgere i Sorø Kommune, som har en eller flere af følgende diagnoser: KOL, diabetes 2, hjertekarsygdom og rygproblemer. Kurset kombinerer fysisk træning med undervisning, erfaringsudveksling, netværksdannelse og nye redskaber til, hvordan man forbedre sin livskvalitet og mestre livet med kronisk sygdom.

Det kan både handle om det, vi spiser, og hvor meget vi rører os, men det har også stor betydning, hvordan vi som mennesker tackler det mentale aspekt af livet med en kronisk sygdom. Mange føler sig alene om sygdommen og vælger at isolere sig, men man kan hjælpe sig selv meget, hvis man overvinder trangen til at isolere sig og melder sig til et kursus. For de fleste er det en stor hjælp at opdage, at de ikke er alene.

Motion er mange ting
På kurset afprøves forskellige former for motion og træning indendørs og udendørs. Den omkringliggende natur vil blive brugt som inspirationskilde. Rigtig mange tænker, at motion skal foregå i et træningscenter eller ved at dyrke en sportsgren, men der er mange andre måder hvorpå man kan få bevægelse ind i hverdagen. Der er plads til forskelligheder på holdet, hvilket vil sige at der både er plads til dem, der aldrig har lavet motion før, og dem der har erfaring med at træne.

For nærmere information
Kurset er for alle over 18år, der er bosat i Sorø Kommune og der ved egen læge eller på sygehuset har fået stillet diagnosen KOL, diabetes 2, hjertekarsygdomme eller rygproblemer.

Der er få ledige pladser tilbage på vores forårskursus, så hvis man er interesseret, er det en god ide at henvende sig snarest muligt.

Kurset varer 12 uger med 16 mødegange.

Hver kursusgang varer fra 1-2 ½ time og starter i uge 11.

For tilmelding og nærmere oplysning kontakt:
Sorø Sundhedscenter på 57877140 eller sundhedscenter@soroe.dk