Livet på gården er en ny billedbog til børn, børnebørn eller oldebørn – eller til en demensramt ægtefælle. 20 kroner for hver solgt bog går til Børnecancerfonden, ligesom børneafdelingerne på Køge Sygehus, Næstved Sygehus og Riget i anledning af julen betænkes med frieksemplarer.

Svegård Bog & idé sælger Henrik Siebens første børnebog. Livet på gården er en dialogisk billedbog, hvor barnet og den voksne i fællesskab, kan også være to voksne, hvor den ene er demensramt, ser på fotos af nogle af gårdens dyr og maskiner.

Under hvert billede er en lille tekst og i nogle tilfælde også et let forståeligt spørgsmål, der kan lede til flere spørgsmål. Dermed lægges op til en god snak mellem barn og voksen.

I bogen møder man en række af de mest almindelige landbrugsdyr, grise, køer, mink, men også de mere hobbybetonede heste, får og geder. Lidt særprægede dyr er også at finde, ligesom man finder fotos med nogle af markbrugets maskiner.

Om udgivelsen af bogen lyder det fra Henrik Sieben:

– Ideen til bogen opstod, da jeg skulle være gudfar til min niece Clara. Hun skulle naturligvis have det obligatoriske Dagmarkors, men jeg ville også give hende en unik gave: Det blev Bogen til Clara – Livet på bondegården.

– På opfordring fra andre, arbejdede jeg videre med bogen, og det har nu ført til udgivelsen af børnebilledbogen Livet på gården. Det sker også ud fra ønsket om at der skal flere billedbøger på markedet. Som det er i dag, ser vi næsten udelukkende illustrerede bøger og ikke ret mange dialogiske bøger.

– Jeg har desuden valgt at oprette mit eget forlag, hvilket betyder, at jeg donerer 20 kroner for hver solgt bog til Børnecancerfonden, ligesom jeg her i forbindelse med julen giver frieksemplarer til børneafdelingerne på Køge Sygehus, Næstved Sygehus og Riget.

Livet på gården, der er på 40 sider, koster 149, kroner, og sælges bl.a. i Bog & Idé, Storgade 31 i Sorø.

Henrik Sieben er allerede i gang med yderligere tre udgivelser, hvoraf den næste forventes at udkomme efteråret 2017.

Til daglig er Henrik Sieben redaktør på Danske Seniorers medlemsblad, SeniorBladet. Tidligere har han bl.a. været journalist på LandbrugØst.

Udgivelsen af bogen er støttet af Roskilde Dyrskue, Østdansk Landboforening og Stevns Landboforenings Fond.