Parkour handler om at komme fra a til b så hurtigt og effektivt som muligt, kun ved brug af sin krop. Søndag 30. oktober indvier Sorø Gymnastikefterskoles sit nye parkourcenter. Indvielsen bliver fejret af skolens elever og lokale foreninger, med en opvisning af Street Movement, gruppen som også har tegnet parken.

parkour-soroeBanen er med længsel set frem til, ikke bare af skolens 35 parkourelever, men også af lokale foreninger, blandt andet SOR IFs 50 parkourudøvere, der får mulighed for at leje faciliteterne.

Sorø Gymnastikefterskole har inviteret lokale parkour grupper/foreninger, gamle elever og forældre til parkourbørn samt nogle af danmarks dygtigste parkourudøvere fra Street Movement.

For parkourtræning i det hele taget er det en fantastisk nytænkende bane. Den er lavet af bambus og derfor let at lave om på, så udfordringerne hele tiden kan tilpasses de udøvere, der træner på banen.

Traditionelt er parkourbaner udformet i beton og stål, materialer man ikke lige flytter rundt på. Det er nemlig de materialer der findes på gader og huse i byerne, hvor parkour er opfundet og udføres.

– Med den nye bambusbane bliver det meget nemmere at lave sjove og udfordrende baner, fortæller den ansvarlige parkourlærer Rasmus Fournais Vinther Sinding. Han glæder sig til at tage den nye bane i brug.

Parkour har gennem de sidste ti år fået flere og flere tilhængere. Efterhånden har parkour fundet vej til gymnastiksale og haller, her kan man øve sig i sikre og kendte omgivelser, inden man løber rundt ude i betonen.

– På Sorø Gymnastikefterskole går gymnastik og parkour fint i spænd med hinanden. Alle elever har minimum tre timers fællesgymnastik, parkour og gymnastiktræning supplerer hinanden fantastisk. Især den fokuserede core-træning i parkour er meget anvendelig i gymnastik, for eksempel når eleverne skal lære at skrue, forklarer forstander Karsten Haim.

parkour-soroe2Efterskolen har tilbudt parkour som linjefag de sidste seks år. I år er der 35 elever på linjen. De har indtil nu trænet på skolens udendørs bane og ellers brugt gymnastikredskaber til at bygge baner med. For skolen er det helt naturligt at arbejde på at få mere og mere optimale træningsfaciliteter for parkour såvel som for spring og dans.

Banen har været et stykke tid undervejs. Den er udviklet af arkitekt Mikkel Rugaard fra firmaet Street Movement. Og får sin plads i skolens gamle gymnastiksal. Her har skolens danselinje hidtil trænet, de er i stedet rykket ind i den gamle sportshal.

Og kommende danserne kan godt begynde at glæde sig, for næste store projekt på Sorø Gymnastikefterskole er en ny hal kun til danserne.

Se banen i brug: