Af Mikael Kienitz, Dianalund

Foto: Mikael Kienitz
Foto: Mikael Kienitz

Efter at jeg gentagne gange over 3 mdr. har anmodet om fartkontrol på strækningen Holbergsvejs begyndelse og op imod Tersløse by, er det kun lykkedes 1 gang d. 29. august kl. 10.40 til 11.33. Resultatet var 65 kontrollerede heraf 24 fartovertrædelser.

Tallene taler jo for sig selv, så der er virkelig fart på ind imod Tersløse også fra Skellebjerg-siden.

Det har tilsyneladende ingen virkning, for 95% af trafikanterne får blinket oppe ved bygrænsen til at vise for høj hastighed skønt der er 50 km/t fra Holbergsvejs begyndelse og op til byen. Man blæser på skiltningen og bremser først ned, når det er nødvendigt oppe ved svinget.

Man skulle tro det var en racerbane, for det er med livet som indsats at være blød trafikant på strækningen. Samtidig er støjniveauet så højt, at det til tider er umuligt at føre en normal samtale pga. den store hastighed. Kæmpe lastbiler giver så stort lufttryk at det er vanskeligt at holde balancen.

Man skulle flytte blinket hen til umiddelbart efter 50 km/t skiltet, for der hvor det står nu, er det kun til pynt og generer de nærmeste beboere. Det har vist sig mange steder, at det har en større virkning på racerkørerne ved denne placering.

Det kan ikke være rigtigt, at der skal lig på bordet før der gøres noget effektivt for at bringe farten ned.