For første gang siden 1987 kom verdenseliten i roning til Danmark, denne gang til Masters VM d. 8-11. september på Bagsværd sø.

At se Bagsværd sø, som nærmest er hjemmebane for Sorø roerne, omdannet til regatta område for omkring 3.000 deltagere var overvældende og fantastisk. Et sensommervejr med op mod 25 grader og perfekte vindforhold gjorde sit til en utrolig veltilrettelagt regatta.

Sorø Roklub stillede med frivillige til afvikling af et fantastisk vellykket arrangement.
Laila Hjorth, Anne-Mette Christensen, Tommy og Merete Busk gjorde en kæmpe indsats tilsammen med 500 andre frivillige for at få hver en lille detalje til at fungere optimalt. Herudover deltog 2 banedommere fra klubben nemlig Anders Marquard og René Andersen, som var med til at sikre retfærdige løb og afgørelser samt at tidsplanen for de omkring 500 starter med 3 minutters interval, blev overholdt til punkt og prikke.

Sorø roerne var tilmeldt i ikke færre end 36 løb og med guld i 15 af løbende samt mange 2. og 3. pladser, blev det en bragende succes henover over de 4 løbs dage.

Peter Carstens, Peter Lindblom, Uffe Søgård, Lars Bo Andersen, Gert Iversen, Henrik Dynesen, Peder Lillelund, Jens Graudal, Merete Busk, Jane Steensberg, Ingrid Petersen, Anne Brehmer, Birgit Juel-Hansen, Christian Mølvig, Bjarne Hjorth, Helle Vihelmsen, Linda Milling, Ruth Köster og Ulla Hvid udgjorde det Soranske mandskab.

Hver eneste løb kostede planlægning, løbsstrategi, enorm energi og endte ofte glædestårer – guldet kommer ikke af sig selv.

Sorøs guldmedaljetagere
Christian Mølvig: 8 Guldmedaljer Men D2-, A2-, B2-, A2X, C2-, Mixed C4X, Mixed B2X, Mixed C2X.
Ulla Hvid: 6 Guldmedaljer Women C2X, D8+, C4X, B1X, C1X, Mixed C4X.
Bjarne Hjort: 5 Guldmedaljer Men D2-, A2-, B2-, C2-, Mixed C4X.
Ruth Köster: 3 Guldmedaljer Women C2X, D8+, C4X.
Linda Milling: 2 Guldmedaljer Women B4X, C4X.
Helle Vilhelmsen: 2 Guldmedaljer Women C4X, Mixed C4X.
Jane Steensberg: 1 Guldmedalje Women F4X.
Ingrid Petersen: 1 Guldmedalje Women F4X.
Anne Brehmer: 1 Guldmedalje Women F4X.
Birgit Juel-Hansen: 1 Guldmedalje Women F4X.

Tillykke!