Af Birgit Juel-Hansen, Sorø Roklub

‘Lækker’ Kanindåb og ‘elegant’ Les Lancier på en smuk lørdag i august fyldte broen i Sorø Roklub i lørdags.

Herskeren over de store have og de små indsøer, KONG NEPTUN med følge, ankom til Sorø roklub i det ærinde at døbe de nye kaniner.

En oldgammel tradition i rosporten. Man er ”kanin ” indtil man er døbt, hvorefter man kan kalde sig roer. Det siges at er man ikke døbt første roår, skal man døbes hvert år – men den tradition ses sjældent taget i brug.

Den lille kanin pyntes med næse, knurrehår og flotte store øre. Den sættes i en passende kaningård, hvor den skal udfolde sig som en kanin.

Kong Neptun og følge sørger for at kaninen mærker alskens lækkerier, tang, æg, mel, ketchup, fisk og sild og efter en ‘nænsom’ behandling på broen, ryger kaninen i søen.

Efter kanindåben inviterede roklubben far, mor, søskende og bedsteforældre på kaffe, sodavand og kage og dåbsattester blev uddelt. Hver deltager får sit ronavn: eks. Lynkineseren, Tarzan, Jane, Danserinden, Mr. Nice, Rapperen, Lynet og mange flere sjove navne, der ofte relaterer til den der er døbt.

Under kaffen kunne man se Christopher Hesselbergs meget flotte billeder der kørte på storskærm i klublokalet.

Dagen sluttede med grill-event og Les Lancier på broen under kyndig ledelse af Michael Berthelsen – der er ekspert efter 3 år på Sorø Akademi.

Foto Christoffer Hesselberg2 foto christoffer hesselbjerg