Solen kom endelig frem på den danske sommerhimmel, og det kunne med det samme mærkes hos en af Vestsjællands store turistattraktioner i den forgangne uge. Samvær og nærvær er i højsæde, når danske og udenlandske familier har parkeret bilen og træder ind i Birkegårdens Haver, Dyr og Legepark.

IMG_3381Børnenes Birkegården
“Juli og august måned står i høj grad i børnenes tegn på den blomstrende turistattraktion i Tågerup, og i år er ingen undtagelse. Onsdag og torsdag stod på gloende pæle, to dage med masser af børneaktiviteter, med alt fra perlefiskeri, familieskattejagt til ATV-kørsel, dyrefodring og æselridning. Og så er det altså ikke kun aktiviteterne og legepladserne der trækker”, fortæller Merry Sørensen, “vi ser ofte mange familier, der bruger rigtig lang tid i haverne. Af med skoene og så prøve at stikke fødderne ned til fiskene i søen i Den dansk/engelske Have, eller springe fra sten til sten i Skildpaddesøen i Den japanske Have – er noget børnene syntes er rigtig sjovt. Imens kan far og mor nyde haven fra picnictæppet på plænen og frokosten kan nydes, mens børnene hygger sig.”

“Selv om vi har mange gæster på sådan nogle dage, oplever vi ikke lange køer og stressede forældre. Alt foregår i et roligt tempo, og forældrene har ikke den samme bekymring som i store sommerlande, det hører vi igen og igen”, supplerer en smilende Merry.

IMG_3558Børnekunstnerdage med ler og maling
På Birkegården er nu afholdt seks Børnedage i juli – en sidste mangler nu på onsdag den 27. Den bliver også lidt anderledes end de andre. Her har Birkegården nemlig valgt at sætte fokus børnenes kunstneriske kreativitet. Merry fortæller: “Vi får besøg af vores lokale keramiker Mogens Kræmer, der sammen med børnene vil trylle både flotte og fantasifulde skovtrolde frem i ler. Samtidig har vi i år valgt at sætte gang i ny aktivitet i anledning af vores jubilæumsår. Vi har indkøbt en stor plade, som vi vil invitere alle vores små gæster med til at dekorere – med blomster naturligvis! Resultatet får plads i vores lade, hvor vi har aktiviteter henover sommeren til Halloween og ikke mindst til jul – vi glæder os til at få rigtig mange hjælpere.”

Haveliv er kvalitetstid hos rigtig mange
“Men vi må ikke glemme haverne; roserne står på sit højeste – duftende og farverige, og stauderne i Præriehaven er godt på vej til at toppe i august. Og som hos de fleste haveejere, står også vores hortensiaer i store flotte blomster – både i krukker men også i bede. Vi håber, at vi kan give vores gæster god inspiration med hjem. Har I spørgsmål arbejder vores gartnere hele sommeren rundt om i haverne, spørg endelig, hvis der er noget du gerne vil vide”, afslutter Merry Sørensen.