Italiensk musik med udspring i napoletansk sangtradition bliver den røde tråd i en helt speciel jazzkoncert, som præsenteres på Tersløsegaard søndag den 31. juli kl. 13.00. Anledningen er 300 året for Ludvig Holbergs ophold i Rom i 1716, hvor han stiftede bekendtskab med det musikalske commedia dell’arte teater, som siden blev et element i flere af hans komedier.

Clara Vuust
Clara Vuust

Nu levendegøres musikken af den fremragende italienske musiker Francesco Cali, som både spilller klaver og harmonika. Med sig har han sangerinden Clara Vuust og guitariste nJeppe Holst. Koncerten i Holberghaven arrangeres i samarbejde med Sorø Jazzfestival, som begynder søndag 24. juli og varer hele ugen.

Francesco Cali spiller med et så sydlandsk temperament, at det kan kalde tårer frem i øjenene. Det italienske er også gået danske Clara Vuust i blodet. Efter et hjemligt tilløb med kirkesang, kammerkor og Musikkonservatorium flyttede hun til Italien, lærte flere lokale musikere at kende og turnerede bl.a. med et siciliansk orkester. I 2013 trådte hun ind på den danske jazzscene med albummet ”Here’s to love” og blev hurtigt en af de mest spillede jazzvokalister med sine kærlighedessange og rytmiske romantik. På albummet medvirkede også Jeppe Holst, hvis eminente teknik og inderlige indføling på guitaren passer perfekt med den latinsk inspirerede musik.

cali
Francesco Cali

Omdrejningspunktet for koncerten på Ludvig Holberg museet bliver den napoletanske sangtradition, bygget på nogle af de teatralske elementer, hvoraf commedia dell’arte havde sit udspring. Fra de smukke gamle sange føres tilhørerne videre til nyere italienske sange, hvor man stadig kan mærke traditionen fra dengang – og derfra via enkelte franske kompositioner til amerikanske evergreens for at markere det nutidigt jazzede element.

Søndag den 31. juli kl. 13.00
Jazz på italiensk: Clara Vuust, vokal, Francesco Cali, klaver og harmonika, og Jeppe Holst, guitar.
TERSLØSEGAARD, Holbergsvej 101, 4293 Dianalund
Entré: 100 kr.
Reservation: post@tersloesegaard.dk eller tlf. 7446 6770

Teltet i haven åbner kl. 12.00 med tilbud om frisksmurte sandwich fra Sejers Konditori, øl fra Dagmarbryggeriet og andre kolde og varme drikkevarer
Entré: 100 kr.
Plads kan reserveres på post@tersloesegaard.dk eller tlf. 7446 6770