DSC_0126Dianalund Børne- og Ungdomskultur (Dianalund B&U Kultur) havde for andet år i træk inviteret til Sankt Hans aften i Byparken. Det havde været muligt at forudbestille og få udbragt mad fra den lokale slagter, Henrik Slagter, og Café K. Det oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

Aftenen var perfekt – sol, sommer og varme – men da det meste af bålet var brændt og arrangementet dermed næsten var forbi, faldt de første regndråber. Byparken blev meget hurtigt tømt for mennesker, og så kom regn- og tordenvejret for alvor. Dianalund B&U Kultur stod tilbage med våde telte, men meget lettede over, at arrangementet igen i år var velbesøgt og at vejret var godt.

DSC_0097I år var det præst Bo Breuning Depner fra Tersløse Sogn, der holdt båltalen. Han formåede at få børnene engageret ved at lade dem gentage ord og sætninger, der blandt andet handlede om at passe godt på hinanden.

Talen berørte også det at være bange for hekse, edderkopper og andet, og at alle er bange for noget – også voksne. Præsten foreslog, at man skulle hviske det i sin hånd og kaste det på bålet, så det kunne stige til vejrs og komme op i himlen, måske til Gud. Båltalen blev afsluttet med, at der deltes sæbebobler ud, som skulle symbolisere kærlighedsbobler på de voksnes kinder.

Arrangementet var specielt rettet mod børnefamilier, og derfor startede det allerede kl. 17.30, båltalen var 18.30, og bålet blev tændt 18.45, så selv de mindste kunne nå at få glæde af hele arrangementet.

Aftenen blev en stor succes med omkring 600 fremmødte børn og voksne. Mange havde bestilt mad, men ligeså mange havde selv taget picnickurven, tæpper, teltstole og borde med, som man også var meget velkommen til.

DSC_0055Aftenen igennem gik de to hekse Esmeralda og Tusnelda fra Filadelfias Teaterforening rundt blandt børnene og underholdte med heksehistorier, og om at børnene bl.a. stank af sæbe samt at hvis de blev sure, så spiste de børn.

Dianalund B&U Kultur består af frivillige borgere, der ønsker at skabe gode og udfordrende aktiviteter for børn og unge i Dianalund og omegn. Dianalund B&U Kultur er en interessegruppe under DUR (Dianalund Udviklingsråd), som arbejder for, at Dianalund kan blive ved med at være et attraktivt sted at leve og bo.

Dianalund B&U Kulturs næste arrangement er med Sebastian Klein og showet ”Sebastians Skøre Safarishow” den 6. november kl. 10.30. Følg med på Dianalund B&U Kulturs facebook-side for mere information om showet samt hvornår billetsalget åbner.