76 husstande og virksomheder i Sorø Kommune kan se frem til bedre mobildækning og bredbånd. Det oplyser Sorø Kommune i en pressemeddelelse.

Regeringen og teleforligskredsen er netop blevet enige om at sikre bedre mobil- og bredbåndsdækning for ca. 2200 husstande og virksomheder over hele landet. I Sorø Kommune ventes det at komme 76 husstande i bl.a. Kirke Flinterup, Alsted og Stenstrup til gode.

Borgmester Gert Jørgensen siger:

– Det er positivt, at Christiansborg har lyttet til det meget stærke ønske fra såvel borgere som virksomheder om at sikre godt bredbånd og mobildækning til hele Danmark. En velfungerende bredbåndsforbindelse er nødvendig, hvis vi skal tiltrække borgere til landområderne og sikre gode vilkår for vores virksomheder, uanset hvor i kommunen de ligger.

Erhvervschef i Sorø Kommune, Niels-Henrik Glisbjerg, håber, at den nye aftale vil gavne endnu flere end de 76 udpegede husstande.

– Der er en god sandsynlighed for, at dækningen rammer bredere end de husstande, som direkte er udpeget på regeringens liste. Så det er en meget positiv nyhed for erhvervslivet. Sorø Kommune Erhvervsudviklingsråd har gennem flere år understreget behovet for god mobildækning, også i landområderne, så det er meget positivt. Dette er første skridt på vejen med henblik på lukke de sidste af kommunens sorte huller.

Fakta
Ud af de i alt ca. 2200 husstande, som regeringen nu vil sørge for bedre dækning til, ligger de 76 i Sorø Kommune.

Dækningskravet skal senest være opfyldt i december 2019.

I efteråret 2016 gennemføres den auktion, som afgør, hvilke mobilselskaber der skal løfte opgaven.