SPIS SORØ – vildt og lokalt kommer til byen. “Da Kongskilde er blevet nedlagt, har vi valgt at lægge flere aktiviteter i Sorø by. Vi håber på opbakning til at nyde vores dejlige natur og arbejde for flere lokale, vilde og sunde fødevarer”, fortæller gruppens talsmand, Anne Grete Rasmussen, også kendt som Fru Grøn.

Programmet for 2016 byder på masser af lækkerier: Spis Sorø Program 2016

I pressemeddelelsen lyder det:

Vores koncept er, at vi skal en tur ud i naturen og derefter nyde et måltid, der er fremstillet af de bedste råvarer fra Sorø og omegn.

spis soroe2Vi starter dog på landet den 17. april, hvor vi er med til at lukke køerne på græs på Bondegårdens økologi. Grillen er tændt, og der er mulighed for at smage på det lækre økologiske kvæg. Tak tag familien med på landet til middag i det fri.

I april har vi ture, hvor vi skal ud og plukke ramsløg, brændenælder og andre vilde urter. Første gang er den 18. april, hvor vi tager en gåtur på Flommen for at plukke grønt til aftensmaden, som vi spiser på Cafe Tre Konger. Her vil Kokken og Fru Grøn vil servere den vilde og lokale menu, som Fru Grøn lavede på TV3 til årets Masterchef konkurrence.

Mandagen efter er der Ramsløg-tur ved Pedersborg sø. Her skal laves pesto, som skal bruges til menuen som vi sælger på Forårsmarkedet på Sorø Station lørdag den 30. april. SPIS SORØ griller en lokal gris, fra Katrinelunden, som producerer velfærdsdelikatesser. Så tag familien på markedet ”Det spirer” og lad dem smage en sund, lokal og velsmagende gris.

spis soroePå programmet er der også tilbud om at komme på flere havebesøg med rundvisning, diskussion, foredrag med efterfølgende spisning udendørs. Der er fokus på at dyrke egne økologiske eller giftfrie fødevarer i vores haver, så hvis man ønsker at starte en have så kom og få tips og ideer hos Fru Grøn. Her serveres efterfølgende en lokal Masterchefmenu.

Senere skal vi besøge den nye Fælleshave i Sorø på Katrinelunden. Det er et spændende projekt hvor, der udveksles erfaringer med dyrkning af grønsager. Vær med til at høste og tilberede grønt fra haven til en vegetarisk menu.

I September skal vi tilberede lokale fisk i en jordovn på Hørhavegård, og vi mødes på Cafe Tre Konger med overskudsfødevarer og syltede sager og spiser efterfølgende en lækker Sorø Burger. Og endelig kommer der også et eller flere arrangementer på Postgården, så følg med på vores blog www.SPISSORØ.dk eller FB-gruppe af samme navn. Her står mere om tid, sted og tilmelding