Traditionen tro er Sorø Akademi aktuel med en skoleforestilling, der er produceret i et tæt samarbejde mellem lærere og elever. Tilskuerne til “Flugten til Sorø” kan i år forvente en dynamisk forestilling, hvor de får mulighed for at tage del i handlingen, da forestillingen finder sted over hele skolens område.

Inspirationen til stykket kommer fra tre interviews med flygtninge, der har fundet deres vej til Sorø inden for de seneste år. De tre flygtninge er henholdsvis en etnisk rwandaner, en Skærmbillede 2016-02-03 kl. 19.14.32etnisk kurder og en etnisk afghaner. Det er deres fortællinger, som vil blive dramatiseret i stykket – lige fra de tog beslutningen om at forlade hus og hjem, til der hvor de er i dag. Essensen af disse fortællinger bliver flettet sammen via teater, musik og dans – alt sammen udført af skolen elever.

“Flugten til Sorø” forsøger så vidt muligt at undgå en politisk vinkel, da stykket ikke skal opfattes som en stillingtagen til den førte asylpolitik i Danmark. Det handler blot om at forholde sig til de nye menneskeskæbner, som nu engang er kommet til Sorø.

Skoleforestillingen har sin premiere onsdag den 3. februar og vil blive vist den 4. og den 5. februar. Den spilles i tidsrummet 20:00 – 22:00 alle dage.

Billetter kan købes på Sorø Bykonter, der vil være at finde på biblioteket.

Skærmbillede 2016-02-03 kl. 19.14.44
Eleverne bag opførelsen af “Flugten til Sorø”.