henrikDer er en festlig og tankevækkende sæsonafslutning i vente, når skuespilleren Henrik Jandorf (foto) den 27. september indtager den lille scene i Holbergs stuer for at give et one-man-show, hvor han boltrer sig i figurer fra mesterens komedier. Forestillingen har fået titlen ”Absolut Holberg”, fordi samtlige optrin i den godt 50 minutter lange en-akter er uddrag af Holbergs autentiske tekster. Det er altså ikke en ”frit efter”-gendigtning af Holberg, men en forestilling som samler op fra alle hjørner af mesterens forfatterskab sat sammen i en tidslinje og efter en tråd, som Holberg selv beskrev.

Henrik Jandorf, 61 år, er vant til langt større scener end Tersløsegaards intime stuer, for i knap tyve år har han været fastansat skuespiller på Det Kongelige Teater. Her har han bl.a. medvirket i ”De tre musketerer”, ”Fanny & Alexander”, ”Den Gerrige”, ”En skærsommernatsdrøm” og ”Woyzeck”. Han har også spillet Strindbergs ”Frk Julie” på Det Danske Teater og haft adskillige filmroller, bl.a. i ”Flammen og Citronen” og TV-serien ”Rejseholdet”. Men han har til sin egen store fortrydelse aldrig før spillet Holberg, som ellers både er ”fader” til den danske skueplads og til Sorø Akademi, hvorfra Jandorf blev student (Holberg sikrede jo Sorø Akademi ved at testamentere Tersløsegaard til skolens genoprettelse i 1700-tallet). Så ”Absolut Holberg” er nu Jandorfs egen personlige hyldest til fader Holberg.

Jandorf bor i øvrigt med sin familie ved Sorø, og han er medlem af bestyrelsen for Den Holbergske Stiftelse Tersløsegaard.

NB: Der er åbnet for reservation til forestillingen, og det tilrådes indstændigt at sikre sig billet på forhånd, for Absolut Holberg opføres indendøre, så der er meget begrænset plads. Reservation ved henvendelse til foreviser Allan Aistrup på tlf. 74 46 67 70 eller post@tersloesegaard.dk

ABSOLUT HOLBERG – høstafslutning med skuespil – Søndag 27. september kl. 14.00
Skuespilleren Henrik Jandorf kommer med tyve års erfaring fra Det Kgl. Teaters scene og og agerer i Holbergs egen stue.
Varighed ca 50 minutter, Entré: 75 kr.