Sølvstifttegning af Leonardo Da Vinci fra 1485
Sølvstifttegning af Leonardo Da Vinci fra 1485

At tegne er at holde det iagttagne fast med bevidstheden i en pendulfart mellem papir og motiv. Det er et levende samspil mellem de øjne der ser og verden omkring. Et rum af nærvær og intensitet der giver oplevelsen af at genopdage det sete. Menneskets evne til iagttagelse er en grundlæggende del af det at eksistere, og når vi sanser og fokuserer vores øjne på verden omkring os, beskriver proportionerne, rumligheden, mellemrum og gråtoner, da fordyber vi os i livet, som det åbenbarer sig her og nu. Naturens rum er et levende landskab af klodens foranderlige livscyklus og evighedens ro.

Med dette udgangspunkt gennemfører Anne Thorseth fire forskellige tegnekurser på Klokholm ved Sorø Sø.

Lørdag den 1. august og søndag den 9. august.
1. SKITSETEGNING er en praktisk tegneform der kan bruges til hurtigt at tydeliggøre billedlige elementer på mange områder, hvor ord er utilstrækkelige.

Lørdag den 8. august.
2. NATUR OG RUM beskæftiger sig med tilstedeværelsen i naturen med udgangspunkt i rum og sted. På kurset vil der være fokus på øvelser i at tegne gennem naturiagttagelse og perspektivtegningsmetoder vil også blive inddraget.

Fredag den 14. august.
3. DE GAMLE MESTRES TEGNINGER OG DERES TEGNETEKNIK handler om at fornemme de særlige træk og tegnetekniske intentioner, der ligger gemt i de klassiske mestres tegninger. Om muligt vil vi blive fortrolige med deres beskrivelsesteknikker gennem selv at tegne efter naturen.

Lørdag den 15. august og søndag den 16. august.
4. PORTRÆTTEGNING kræver stor præcision og opmærksomhed, idet de små forskelle og detaljer ændrer udtrykket og portrætligheden drastisk. På kurset er opmærksomheden koncentreret om selvportrættet.

KURSUSLÆRER: Anne Thorseth (f. 1952) er billedkunstner og uddannet på Det Jyske Kunstakademi (1972-1974) og Det Kongelige Danske Kunstakademi (1975-1981). Anne Thorseth har udstillet mange steder i Danmark og Island. Hun har været afdelingsleder og lærer ved Det Jyske Kunstakademi fra 1988 til 1995 og ekstern lektor i billedkunst ved Institut for Kunsthistorie, København Universitet, fra 1999 til 2005. Medlem af Billedkunstnernes Forbund siden 1982 og Kunstnersamfundet siden 1983.
Hjemmeside: www.annethorseth.dk

UNDERVISNINGSFORM: Undervisningen er individuel, så både nybegyndere og øvede kan få udbytte af kurset. Maksimalt 6 deltagere pr. kursus.

VARIGHED: Kurset er tilrettelagt som éndagskursus fra kl. 9.30-16.

KURSUSPRIS PR DAG: 750 kr. Indbetales senest 3 dage før til Sparekassen Den lille Bikube. Reg. nr. 0579 Konto nr. 0000048666
Der er kaffe og te. Medbring egen frokost.

MATERIALER: Deltagerne medbringer selv de nødvendige materialer i form af papir i forskellig størrelse, blyanter af forskellig hårdhed, viskelæder, loddesnor og et spejl.

KURSUSSTED: Kurset finder sted på en lille ejendom (atelier) der ligger smukt, med udsigt til Sorø Sø og er omgivet af en stor naturgrund, hvilket giver gode muligheder for at arbejde både indendørs og udendørs.

ADRESSE: Klokholm, Parnasvej 7, 4180 Sorø.

TILMELDING: Telefon: 6068 2473 eller e-mail: annethorseth@gmail.com