ucsUniversity College Sjælland tager efter sommerferien flere nye initiativer, der skal gøre det lettere for især ansatte i det offentlige at finde relevant efteruddannelse her i regionen. For nylig blev en række akademiuddannelser lanceret, og nu lanceres også muligheden for at tage fagene fra administrationsbachelor-uddannelsen som enkeltfag.

Den relativt nye uddannelse som administrationsbachelor er blevet taget godt imod i det offentlige, så nu har University College Sjælland besluttet at åbne uddannelsen for flere. Fra efteråret bliver en række fag derfor lanceret som enkeltfag, som man kan vælge frit imellem.

Mads Graves, der er chef i center for ledelse og organisation i UCSJ, regner med, at muligheden vil blive hilst velkommen af især ansatte i det offentlige, der ofte gennem overenskomsten har ret til uddannelse.

– Der er i dag en klar forventning til, at man udvikler sig i sit arbejde, og de nye enkeltfag er derfor en oplagt mulighed for opnå kompetenceudvikling på højt plan, som samtidig er meget præcist målerettet til de udfordringer, der er i især det offentlige lige nu, siger Mads Graves, der vurderer, at en række af målgrupper vil være motiverede.

– Der er mange ansatte, som ikke har praktisk eller økonomisk mulighed for at tage en komplet uddannelse på fuld tid, men her kan man så begynde med et par fag. Hvis man på et senere tidspunkt, ønsker at supplere op og tage en komplet professionsuddannelse, så tæller alle enkeltfagene med fuldt ud, siger Mads Graves, der oplyser, at enkeltfagene bliver taget i samme klasser som de fuldtidsstuderende og med præcis samme pensum.

Også akademiuddannelser
Mads Graves mener, at den nye uddannelsesmulighed skal ses i sammenhæng med, at UCSJ i foråret lancerede muligheden for at læse en række akademiuddannelser, som også har til formål at opkvalificere kompetencerne i det offentlige.

– Tilsammen udgør de to nye muligheder en stor oprustning af efteruddannelsesmulighederne i UCSJ på forskellige niveauer til især det offentlige, hvor mange ansatte kun har en basisuddannelse, og hvis man ikke udvikler sig, kan det være svært at fastholde karrieren og sin værdi på arbejdsmarkedet. Derfor vil det være fornuftigt at starte med et enkelt fag eller to, og så kan det jo vise sig, at man bliver så glad for at læse, at man ligefrem ender med at få en rigtig professionsbachelor, siger Mads Graves, der oplyser, at de ansatte typisk kan søge penge til deltagelse i efteruddannelsen gennem den kommunale kompetencefond, der har til formål at opkvalificere arbejdsstyrken. Ofte er der støtte at hente til både uddannelse, transport, og ofte kan man også få fri til at deltage.

– Hvis man vil opkvalificere sig, er der rigtigt mange muligheder nu, hvor alle har fokus på uddannelse og udvikling af det offentlige. Vi samarbejder derfor tæt med både aftagere og faglige organisationer for at finde de helt rigtige udbud. Som regional uddannelsesinstitution har vi pligt til at levere både uddannelse og videreuddannelse til alle behov, så vi arbejder derfor benhårdt på hele tiden at udvikle vores udbud, så det matcher efterspørgslen, siger han.

Efteruddannelse fra efteråret 2015

Administrationsbachelor – enkeltfag
• Administration i sundhedsvæsenet
• Politisk betjening og sekretariatsbetjening
• Vejledning, læring og socialisering
• Udvikling af fremtidens offentlige sektor
• Organisation, ledelse, mennesker og forandringer

Akademiuddannelser
• Akademiuddannelsen i beskæftigelse
• Akademiuddannelsen i socialt arbejde
• Akademiuddannelsen i offentlig forvaltning og administration

Om University College Sjælland
University College Sjælland er professionshøjskolen i Region Sjælland, som udbyder 10 mellemlange videregående uddannelser. University College Sjælland har 10.000 studerende og 600 medarbejdere fordelt på 6 lokationer. University College Sjælland har en omfattende efter- og videreuddannelse, kursus- og formidlingsaktivitet med flere tusinde studerende og deltagere på årsplan. Center for Undervisningsmidler Sjælland er en del af University College Sjælland, som servicerer skoler m.v. i hele Region Sjælland. Yderligere info på www.ucsj.dk.