Tre lærere fra Sorø Privatskole, to lærere fra Frederiksberg Skole og en lærer fra Sorø Borgerskole er blandt kandidaterne, når vinderen af Politikens Undervisningspris 2015 skal kåres tirsdag den 28. april 2015.

Politikens Undervisningspris sætter fokus på de gode lærere og den gode undervisning. Her kan du se, hvem der er nomineret på privatskolen.

Desuden er tre lærere fra Sorø Kommunes folkeskoler nomineret til prisen – og dermed til titlen som Danmarks bedste lærer. De tre lærerne er nomineret af mennesker, der virkelig ved, hvad de taler om – nemlig nuværende eller tidligere elever.

Jytte Hildebrandt
Jytte Hildebrandt

Fra Frederiksberg Skole er de nominerede Jytte Hildebrandt, som underviser i dansk og fransk, og Rikke Bach Nielsen, som underviser i dansk og engelsk.

Hjælper os ned på jorden igen
Om Jytte Hildebrandt hedder det blandt andet i indstillingen:

”Hun lærer rigtig godt fra sig. Man får hele tiden nye udfordringer, og man glæder sig til Jyttes undervisning. (…) Hun er simpelthen et af de venligste og mest hjælpsomme personer, jeg har mødt. Alle på skolen elsker hende, både lærere og elever. Man får simpelthen en del af hendes hjerte med, når hun underviser og hjælper en på rette vej. Derfor synes jeg, hun er en værdig modtager af Politikens Undervisningspris (…) En af hendes største værdier er hendes uendelige glæde ved livet. Hendes livsglæde smitter af på os. Det er dejligt, for man kan let blive smådeprimeret og tænke for meget over tingene i 8. klasse. Hun hjælper os ned på jorden igen.”

Rikke Bach Nielsen beskrives sådan:

”Rikke har en super fed personlighed! Hun er professionel som lærer, men hjælper også hvis en elev har nogle personlige problemer. Hun sørger for i sin undervisning at få alle elever med, og hun bruger tid på de elever som har nogle faglige problemer. ”

Anders P. Jensen
Anders P. Jensen

Drømmer selv om at blive lærer
Fra Sorø Borgerskole er det Anders P. Jensen, som er nomineret. Han underviser i engelsk og samfundsfag. I indstillingen står der blandt andet:

”Anders er en helt igennem fantastisk lærer. Selv efter jeg er gået ud af gymnasiet kan jeg med sikkerhed sige, at Anders har været den bedste lærer jeg har haft. Han formåede altid at løfte alle i klassen uanset niveau. Havde vi opgaver for, gjorde han det altid meget klart hvad præcis vi skulle gøre, så ingen var forvirrede omkring det (…). Derudover besidder Anders evnen til at vinde elevernes respekt ved at være den sjove, den søde, den fair lærer. Udover det har Anders den dårligste humor i verden, og kunne pludselig bryde ud i sang. (…) Jeg drømmer selv om at blive lærer, og har indtil videre taget ét år på uddannelsen. Jeg bestræber mig helt klart på at blive ligesom Anders.”

Formand for Børn og Undervisningsudvalget Rolf Clausen siger:
– Det glæder mig, at vi har hele tre lærere fra Sorø Kommunes skoler med i opløbet om Politikens Undervisningspris. Det kan vi godt være stolte af. Men jeg kan ikke sige, at det kommer bag på mig. For der foregår jo rigtig meget god undervisning ude på skolerne – og vi har mange gode lærerkræfter.

Vinderen af prisen kåres tirsdag den 28. april.

Fakta om Politikens Undervisningspris

Politiken vil hylde de lærere, der udfordrer og griber eleverne, får dem engageret og viser dem nye perspektiver. Dem, der lærer dem at lære. Måske for resten af livet. Vi vil sætte fokus på de gode lærere og på den gode undervisning, fordi det til syvende og sidst er i mødet mellem lærer og elev, det hele foregår.
Hovedprisen er på 75.000 kroner. Desuden uddeles to særpriser á 25.000 kroner. Prisen er støttet af Lundbeckfonden.

Prisen uddeles tirsdag den 28. april 2015.

Hvem bedømmer?
I panelet for grundskoler sidder:

– Jacob Fuglsang, uddannelsesredaktør, Politiken
– Katja Munch, vicedirektør EVA Danmarks evalueringsinstitut
– Stefan Hermann, rektor på Metropol
– Lise Tingleff Nielsen, ph.d. og forskningschef på Professionshøjskolen UCC
– Mette Pless, adjunkt på Institut for Uddannelse og Pædagogik, DPU
– Arif Emre Teker, 9. klasses elev på Salix skolen i Valby