idealistenDen nye danske film “Idealisten” er indspillet med den mest avancerede lydteknik, der kan opdrives i dag, nemlig Dolby Atmos-systemet. Den lydkvalitet sætter Victoria Teatret fokus på med en ekstraforestilling søndag den 19. april kl. 15.

“Idealisten” handler om afdækningen af Thule-sagen og har fået mange roser af anmelderne, mens de portrætterede udenrigsministre, Uffe Ellemann-Jensen og Niels Helveg Petersen, har taget voldsomt afstand.

Altså en historie, der sætter debat i gang, mener gruppen bag Victoria Teatret. Men det er også en film, der arbejder yderst bevidst med sine filmiske virkemidler, herunder med lyden.

Christina Rosendahl, filmens instruktør, fortæller, at hun og lyddesigneren Peter Albrechtsen har arbejdet med lyden på filmen gennem et helt år, og at Dolby Atmos-versionen efter deres mening er den version, alle bør opleve. “Et fantastisk nyt lydformat”, kalder hun det.

Både instruktør og lyddesigner har derfor stillet sig til rådighed for et særarrangement, hvor de efter filmvisningen vil fortælle om filmen og lydarbejdet og svare på spørgsmål fra publikum.

Sorøs biograf, Victoria Teatret, er en af de få biografer i landet, der kan gengive denne superlyd, så biografen er begejstret for at kunne sætte “Idealisten” på programmet en ekstra gang, hvor visningen kombineres med dette møde med filmfolkene: Søndag den 19. april kl. 15.00

Har du allerede set filmen, eller har du blot lyst til at høre de to filmfolk fortælle, er du velkommen til selve “foredraget” efter filmen ca. kl. 16.50.

Du kan også se filmen onsdag den 15. april. kl. 10.