14862005354_f4c657897f_oUnderholdende og historisk aften: Se filmen “Pigerne fra Sprogø” på Sorø Bibliotek onsdag den 15. april kl. 19.

I år fejrer Sorø 100-året for kvinders valgret, og i den anledning har Ruds Vedby Borgspil og Sorø Bibliotek den store fornøjelse at invitere publikum til en varm og hjertegribende musikforestilling om “Sprogø-pigerne” og dette mørke kapitel i Danmarkshistorien.

Bygningerne står der endnu: Fire velholdte, gulpudsede længer midt i Storebælt under et knejsende fyrtårn på Sprogø.

I dag et lille stykke idyllisk geografi midtvejs på Storebæltsbroen. Engang et naturligt fængsel midt i Storebælt, hvor flere hundrede kvinder fra 1923 til 1961 blev placeret og isoleret på ubestemt tid – kvinder under åndssvageforsorgen, som blev anset for at være seksuelt og moralsk fordærvede og dermed til fare for samfundet.

Igennem et overflødighedshorn af iørefaldende musik, flotte kostumer og spektakulær scenografi, fortælles den gribende historie om pigen Iris, som må lide den grumme skæbne at blive fejlanbragt på Sprogøs kvindeanstalt. Pigen bliver af sine omgivelser anset for at være syg i sindet, men publikum erfarer hurtigt, at det nok mere er datidens normer og kvindesyn, der var sygt.

14864459275_d7cfedb1df_oMusikforestillingen “Pigerne fra Sprogø” er skrevet af forfatteren Chris Skytte og bygger på sandfærdige fortællinger fra Sprogø. Ann Falden er hovedkomponist og Louise Schouw stod for iscenesættelsen.

På gensyn til en underholdende og historisk aften på Sorø Bibliotek!

Gratis adgang – men tilmelding er nødvendig på tlf. 57 87 70 01.

_JGB4545 Jens Blume