Der er ikke noget, der er så godt som medvind på cykelstien. Og medvind er der masser af til Sorø Kommunes nye cykelprojekt Cykling uden Alder, som skydes i gang den 10. april, skriver Sorø Kommune i en pressemeddelelse:

Sådan ser cyklerne ud - læs mere på www.cyklingudenalder.dk
Sådan ser cyklerne ud

Cykling uden Alder går i al sin enkelhed ud på, at ældre borgere, som ikke selv kan cykle, får mulighed for at få en cykeltur i en rickshaw-cykel med en frivillig cykelpilot bag styret.

Der er indkøbt fem rickshaw-cykler, som fremover skal have base i Sorø, Dianalund, Stenlille og Ruds Vedby. Der er holdt fem informationsmøder, og over 40 borgere har meldt sig som cykelpiloter.

Udvalgsformand i Social og Sundhedsudvalget i Sorø Kommune, Lars Schmidt, siger:
– Det er meget positivt, at der er så stor opbakning til projektet, og at så mange mennesker gerne vil være med til at give vores ældre medborgere en god oplevelse med en cykeltur i den friske luft. Så jeg er sikker på, at både de ældre og cykelpiloterne går et dejligt forår i møde med masser af fælles oplevelser omkring de nye cykler. Jeg glæder mig i hvert fald til at prøve cyklerne den 10. april.

Den 10. april må politikerne gerne køre om hjørner med fru Jensen
Den 10. april er der kick off-arrangement på Torvet i Sorø kl. 16-18. Her kan man høre mere om projektet og se de nye cykler. Endelig vil byrødderne give interesserede borgere en cykeltur.

Den 18. april starter cykelsæsonen. Herfra kan borgere og cykelpiloter booke ture i den fælles bookingportal.

Første sponsor er fundet
Også lokale virksomheder bakker op om projektet. Tømrerfirmaet Kopp Sorø har meldt sig som sponsor for cyklen på Røde Kors Hjemmet, og er i gang med at bygge et fint skur til cyklen, og Berendsen Textil Service har tilbudt at sponsorere cykeljakker til piloterne.

– Det er meget positivt, at også virksomhederne begynder at få øje på projektet. Hvis der er andre virksomheder, som har lyst til at bidrage på den ene eller den anden måde, er de meget velkomne, siger frivilligkoordinator Susanne Lysholm Jensen, som er tovholder på Cykling uden Alder.

Læs mere på www.cyklingudenalder.dk