Classic Jazz Duo spiller til kaffe på Kongskilde Friluftsgård den 15. marts 2015 kl. 14 – 16.

Efter udsolgte vinterjazz arrangementer inviterer Kongskilde Friluftsgård på swing i international klasse for at lokke foråret frem. Det er den dansk italienske Classic Jazz Duo, der laver et stop på deres Europaturne for at holde intimkoncert i Sorø – hvor bassisten Jimmi Roger Pedersen bor.

Et langt musikalsk venskab
Giorgio Crobu og Jimmi Roger Pedersen mødtes i de sene 80ere som del af husorkestret på den legendariske ”Dennis Swingclub” i Hamborg. Her akkompagnerede de Jazzlegender som Leo Wright, Benny Bailey, Al Grey, Clark Terry og mange flere. Disse kontakter førte til turneer med amerikanske musikere over hele Europa.

Lige dedikeret til musikken, udviklede Giorgio Crobu og Jimmi Roger Pedersen et duosamarbejde, der har rødder i den ”klassiske jazz” som de fik lov at opleve i klubben.

Jimmi
Jimmi Roger Pedersen

To virtuoser
Jimmi Roger Pedersen er den mest virtuose kontrabassist i Danmark. Hans solospil har fået flere internationale priser og han giver masterclasses i hele verden.

En klasse for sig er også den italienske guitarist Giorgio Crobu som forbinder en blød Wes Montgomery tone med sydeuropæisk varme og energi.

Der er masser af energi i Jimmis klang og hans skridtsikre basgange danner det perfekte grundlag for Giorgios fine anslag og melodiske improvisationer.

Glæd jer til en eftermiddag med uforglemmelige jazz evergreens, der let og swingende får jer i forårshumør!

Jimmi Roger Pedersen
Studerede ved Niels-Henning Ørsted Pedersen på Rytmisk Konservatorium i København. I mere end 15 år turnerede Jimmi med den legendariske Jazzpianist Horace Parlan og backede artister som Benny Bailey, Al Grey og Lee Konitz. Han har indspillet over 100 plader og blev i 2009 nomineret som bedste solo instrumentalist ved JPF Music Awards in Nashville, TN USA.

Efter en årrække i udlandet er Jimmi Roger Pedersen flyttet til Sorø og har siden arbejdet primært med solokoncerter og komposition for kontrabas som soloinstrument.